• DOLAR 32.727
  • EURO 35.161
  • ALTIN 2446.019
  • ...
Hastalıklı zihniyete bak! Allah'u Ekber örgüt propagandasıymış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kemalizme medhiye dizen sözde ilahiyatçı çeyrek porsiyon aydın  Cemil Kılıç bir kez daha saçmaladı.

Vahyi Kemalizmin emrine  göre yorumlayan ve onu beşeri ideolojiye hizmet ettirmeye çalışan çakma aydın Kılıç katıldığı bir yayında enkaz kaldıranların enkaz altından vatandaşları çıkarırken "Allahu Ekber" demesinin örgüt propagandası olduğunu iddia etti.

Akıl ve izandan yoksun yorumları ile bilinen yarım aydın Cemil Kılıç,  şu cümleleri sarf etti;

"Savaşta cihad ediyorsun orada Allahu Ekber diyebilirsin. Namaza başlarken Allahu Ekber diyorsun ama sevindirici bir olay olduğunda Elhamdülillah denir. Peki niye bunlar tekbir getiriyor, çünkü bu siyasal İslamcılığın bir sloganı haline getirildi. İslam'ı bir ideolojik harekete çevirenlerin sloganı, dini bir sözden siyasi bir söze çevrildi Allahu Ekber sözü. Orada bu sloganı atanlar örgüt propagandası yapıyor. Namaz kılarken, kurban keserken bunu söyleyemeyiz ama yıkıntı altından birini kurtarıyorsun Allahu Ekber diyorsun apaçık propaganda, hatta yasa dışı örgüt propagandası yapıyor."

Çakma ilahiyatçı Cemil Kılıç saklasa da  Tirmizi'de geçen bir rivayette Efendimiz (as) “Kim sabah yüz ve akşam yüz defa olmak üzere “Allahu ekber” derse, o gün hiçbir kimse bunun benzerini söyleyen dışında bu kimseden daha büyük amel işlemiş olmaz.” buyurur

Ayrıca Efendimiz yüksek yerlere çıkınca ya da  sevinçli bir haber alınca Tekbir getirir ve ashabına da Tekbir getirmelerini buyururlardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir