• DOLAR 34.217
  • EURO 37.92
  • ALTIN 2928.371
  • ...
27 avukat, Ümit Özdağ ve sürüsüyle mücadele edecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

27 avukat, deprem bölgelerinde toplumu kışkırtan Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu, yaptıkları paylaşım şunlar yer aldı;

"Ülkemiz 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş ilinin, Pazarcık İlçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde ve Elbistan ilçesi merkezli 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem ile sarsılmıştır. Söz konusu depremlerden Türkiye'nin 10 ilinde maddi ve manevi oldukça büyük hasar meydana gelmiş olup, tüm Türkiye bu elim afetten azami ölçüde etkilenmiştir.

Depremden hasar gören iller sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı bölge olup, onlar da Türkiye'de yaşayan diğer vatandaşlar gibi depremden ağır bir şekilde etkilenmiştir.

Ülkede böylesi büyük bir afet yaşanmışken ve depremden sağ kurtulan vatandaşlar yakınlarının kaybı ile birlikte gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını giderebilme mücadelesi vermekteyken, sığınmacılar maalesef ayrımcı ve ırkçı bir dil ile hedef haline getirilmiş ve fiziki saldırılara varan eylemlere maruz kalmıştır.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, deprem sonrası sosyal medya paylaşımları ve basına yaptığı açıklamalarıyla Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere tüm sığınmacılara karşı ırkçı ve saldırgan bir tutumla kitleleri kışkırtmasını üzüntüyle takip etmekteyiz. Bu açıklamaların gerçekle ilgisi olmadığı gibi, iddialarının çarpıtma ve yalanlarla dolu olduğu bizzat Zafer Partisi İlçe Başkanı Suphi Yıldız da dahil olmak üzere birçok kişi ve kurum tarafından defalarca kez dile getirilmiştir.

Ümit Özdağ tarafından, insanların duygusal olarak hassaslaştığı bir dönemde, yer yer yaşanan yağma eylemlerinin faili sığınmacılar olarak gösterilmiş, şahsının ilgili söylemleri toplumsal infiale neden olmuş ve fiilleri kamu güvenliği adına tehlike oluşmasına sebebiyet vermiştir. Halihazırda sığınmacılar, depremzede oldukları halde yardım istemeye dahi çekinir hale gelmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milletvekili olan ve ülkeyi yönetmeye aday bir siyasi parti liderinin sırf uyruğundan sebep, sığınmacıları; linç ve kötü muamelenin hedefi haline getirmesi, toplumu sığınmacı düşmanlığı etrafında örgütleme çabası ve bu şekilde sığınmacıların en temel insan hakkı olan yaşama hakkını dahi bilerek ve isteyerek tehlikeye atması ne hukuken ne vicdanen kabul edilebilir.

İnsan haklarını önceleyen ve herkesin ırk, ulus, köken ve sair özellikler yönünden kanun karşısında eşit olduğunu savunan avukatlar olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, söylediği ifadelerin gerçek dışı olduğunu gösteren yazılı ve görsel delillerimiz ile birlikte TCK Madde 38 "Suça Azmettirme", TCK Madde 216 "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu ve TCK Madde 122 "Nefret ve Ayırımcılık Suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."

Suç duyurusunda bulunan avukatlar:

Av. Zafer YAŞLI Av. Aleyna Gülden BOZKURT Av. Sümeyye GOKCE Av. Şükrü ALPSOY                    Av. Merve YÜKSEL ŞAHIN Av. Saliha KAHVECİ Av. Ahmet Muhammed Furkan DOĞAN                    Av. Nur Şirin ATSIZELTI Av. Meltem GÖKCAN  Av. Fazlurrahman Usame SARIYAŞAR                        Av. Yakup SEVINCHAN Av. Muhammed Emin BAŞBOK

Av. Sümeyye KESER Av. Zehra ÇAĞLAN Av. Muhammet Furkan GURBETOĞLU   Av. Rabia KAHRIMAN Av. Rümeysa KILIÇ UĞURLU Av. Muhammed Fatih İÇER Av. Imran İÇER                      Av. Ahmet BÜLBÜL Av. Muhammet Halil İbrahim AYDIN Av. Sena ADIBEKE Av. Kerim BÜTÜN   Av. Mustafa Huzeyfe OKUYUCU Av. Candeniz GÜK Av. Mazlum ALTUN Av. Feyzullah ÇİFTÇİ

Bu haberler de ilginizi çekebilir