• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Aziz Önen Lisesi Anadolu Lisesi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2010 yılında kademeli olarak başlatılan genel liselerin Anadolu Liselerine dönüştürülmesi sürecini Mayıs 2013 yılı itibarı ile tamamladı.

 

Genel Liselerin Anadolu liselerine dönüşümüyle ilgili 2010 yılında bir genelge yayınlandığını hatırlatan Aziz Önen Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Mete, genelgede okul türlerinin azaltılması ve Mesleki ve Teknik Eğitim okullarına daha fazla öğrenci yönlendirilmesine dair açıklamaların da yer aldığını ifade etti.

 

Genelge doğrultusunda Aziz Önen Lisesi'nin de Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldüğünü ifade eden Mete, okulun isminin Midyat Aziz Önen Anadolu Lisesi olarak değiştiğini bildirdi.

 

Aziz Önen Anadolu Lisesi'nin, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile öğrenci kabul edeceğini belirten Mete, "Anadolu lisesi statüsüne kavuşan okulumuzun, velilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını dileriz. Okulumuz yeni eğitim öğretim yılında SBS sonuçlarına göre öğrenci kabul edecek. 19 Temmuz 2013 tarihine kadar devam edecek olan başvuru sürecinde öğrencilerimiz okulumuzu tercih edebilirler. 238 öğrenci kontenjanı olan okulumuzda, daha önceden öğrenim gören öğrenciler, mezun olana kadar eğitimlerini almaya devam edecek" diye konuştu.

 

Aziz Önen Anadolu Lisesi'ne, SBS sonuçlarına göre yerleştirmeye esas başvurunun yerleştirme kılavuzunda yer aldığını belirten Mete, puanı düşük olan ve Anadolu liselerini tercih edemeyenlerin, mesleki teknik eğitime, imam hatip liselerine veya çok programlı liseler bünyesindeki genel lise programlarına kayıt yaptırabileceğini söyledi.

 

Midyat Aziz Önen Anadolu Lisesi adını alan okul, SBS sonuçlarına göre bu yıl 238 öğrenci kabul edecek. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir