• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
SON DAKİKA
Rusya'dan Ukrayna'ya "Moldova" suçlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zaharova, Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu'nun "Rusya'nın ülkesindeki durumu istikrarsızlaştırmayı planladığı" yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, Sandu'nun söz konusu planların Ukrayna tarafından ülkesine teslim edildiğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Bunlar, ABD, diğer Batı ülkeleri ve Ukrayna'nın sıklıkla kullandığı klasik tekniklerle oluşturulmuş. İlk önce doğrulanamayan sözde gizli istihbarat bilgilerine atıfta bulunarak suçlama yapılıyor, sonra da bunlar kendi yasa dışı eylemlerinin haklı çıkarılması için kullanılıyor. Bu planla ilgili yalan bilgiler yayan Kiev'in asıl amacı, Moldova'yı Rusya ile sert şekilde karşı karşıya getirmektir." ifadelerine yer verdi.

Zaharova, açıklamasının devamında, "Rusya'nın Moldova Cumhuriyeti'ndeki durumu baltalamaya çalıştığı yönündeki kinayeleri kesinlikle reddediyoruz. Batılı ülkeler ve Ukrayna'dan farklı olarak biz, Moldova'nın ve diğer dünyadaki ülkelerin iç işlerine karışmıyoruz. Rusya, Moldova Cumhuriyeti'nin güvenliği için bir tehdit oluşturmuyor, eşit ve karşılıklı ikili işbirliğinin geliştirilmesinden yanadır. Moldova yönetimini, bilgelik göstermeye, dışarıdan yapılan provokasyonlara boyun eğmemeye ve kendi vatandaşlarının çıkarlarına göre hareket etmeye çağırıyoruz."

Moldova Cumhurbaşkanı Sandu, dün yaptığı açıklamada, Rusya'yı ülkesinde yıkıcı eylemler planlamakla suçlayarak "Kremlin'in ülkemize şiddet getirme girişimleri başarılı olamayacak." diye kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir