• DOLAR 32.539
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2437.185
  • ...
Ünsal Ban yeniden tutuklandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Milletvekili  Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşamasında olduğu eşi  Ünsal Ban, sanık olduğu dosyada dün tahliye edilmişti. Ban,  Ankara Adliyesi’nden çıkamadan aynı saatlerde hakkındaki “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” soruşturması nedeniyle gözaltına alındı. 

Diğer şüpheliler tutuklama talebiyle Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Ban'ın yaptığı savunma ortaya çıktı.

Ünsal Ban'ın mahkemede yaptığı savunmasında, "Zehra Taşkesenlioğlu'nun bana aktardığı paraları borsada değerlendirdim" dediği öne sürüldü.

Ban, "Çocuklarıma alınan gayrimenkuller aile birliği içerisinde yapmış olduğumuz birikimler neticesinde almış olduğumuz gayrimenkuller. Oteli alırken çocukların vekaleti İsmail Erdoğan’daydı. Diğer alımlarda vekâlet Ahmet Karataş’taydı. Çocuklarıma alınan gayrimenkuller, araçlar İsmet Erdoğan ve Ahmet Karakaş tarafından alınmıştır. Bu kazançlar Zehra Taşkesenlioğlu ile evlilik birliği içerisinde birlikte elde etmiş olduğumuz ve bana vermiş olduğu paraların borsada değerlendirmesi yapılmış kazançlardır. Özellikle Borsa İstanbul pay vadeli borsasının ve normal piyasasının hesap hareketleri istendiğinde kazancım ortaya çıkacaktır. Sadece bir yılda 60 milyon kazanç sağladığım görülecektir. Özellikle 2020 ve 2021 yıllarında Borsa İstanbul’un çok yüksek seyretmesi sebebiyle olağanüstü kazançlar elde edilmiştir. Alınan taşınır ve taşınmaz mallar kendi ticari işlemlerinden kaynaklı ve borsa kazançlarından ya da evlilik birliği içerisinde Zehra Taşkesenlioğlu tarafından bana aktarılmış paraların borsada kullanılmasından elde edilmiştir” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir