• DOLAR 32.723
  • EURO 35.482
  • ALTIN 2477.117
  • ...
İşte mücadele!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesindeki çalışmaları aralıksız sürüyor. Yıkılan binaların enkazından 8. günde de sevindiren kurtarma haberleri geldi.

Bugün yayınlanan haberlerden derlediği bilgilere göre, ilk depremin ardından geçen 166'ncı ve 182'nci saatler arasında en az 10 kişi ekiplerce kurtarıldı.

Adıyaman'da Üzümlü Kent Sitesi'nin enkazında arama kurtarma faaliyeti yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, depremden 166 saat sonra 60 yaşındaki Erengül Önder'i sağ çıkardı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yıkılan 5 katlı Zamanlar Apartmanı enkazlarında çalışma yürüten AFAD, Mahalle Afet Gönüllüleri, Güngören Belediyesi ve Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlı arama kurtarma ekipleri, sarsıntının 170. saatinde 40 yaşındaki Sibel Kaya'yı yıkıntıların içinden çıkardı.

Hatay'da, Odabaşı Mahallesi Oduncu Apartmanı enkazında çalışma yürüten İstanbul İtfaiyesi Arama Kurtarma ile aralarında madencilerin de bulunduğu ekip, depremin 175. saatinde Naide Umay'ı yıkıntıların arasından sağ çıkardı.

Hatay'ın Antakya ilçesinde Cebrail Mahallesi Genç Apartmanı enkazında çalışma yürüten AFAD, UMKE ve Umman arama kurtarma ekipleri, sarsıntının 176. saatinde Serap Dönmez'i yıkıntıların arasından kurtardı.

Adıyaman'da Bulvar Caddesi'ndeki 8 katlı Kılıç Apartmanı'nın enkazında çalışma yürüten Somalı 20 madenci, "Domuzdamı" tahkimatı olarak adlandırılan yöntemi kullanarak sarsıntının 177. saatinde 35 yaşındaki Bünyamin İdacı'yı enkazdan sağ çıkardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir