• DOLAR 32.705
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2478.862
  • ...
Umut Kervanı, Malatya'da günlük üç öğün sıcak yemek dağıtımını gerçekleştiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Umut Kervanı Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliğine katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Malatya Umut Kervanı yüzlerce kişilik ekibiyle deprem bölgelerinde çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen, 30 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine sebep olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından seferber olan Malatya Umut Kervanı, depremin ardından kısa sürede kenttin dört noktasında depremzedelere yemek hazırlayarak dağıtımını gerçekleştiriyor.

Yaptıkları çalışmalara ilişkin İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Malatya Umut Kervanı Başkanı Ali Sağlık, depremin ilk gününden itibaren üye ve gönüllülerimiz hemen deprem olan bölgelere intikal ettiklerini söyledi.

Evleri yıkılan ve mağdur olan vatandaşlara gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerini temin etmeye çalıştıklarını belirten Sağlık, "Malatya'da dört noktada sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Günlük yaklaşık 4-5 bin kişiye üç öğün yemek dağıtımı yapıyoruz. Depremi yaşayan insanların bizden talepleri özellikle çadır ihtiyacıdır. Vatandaşların çoğu arabasında ve arabası da olmayanlar dışarda kalmak zorunda kalıyor. En fazla ısıtıcı temizlik malzemeleri, battaniye ve giyim malzemesine çok ihtiyaç vardır. Gıda ihtiyacı önümüzdeki günlerde daha çok artacaktır. Vatandaşlar düzenlerini kurana kadar ihtiyaçlarını temin etmek zorundayız.  Milletimizden deprem yaşayan insanlarımıza yardımcı olmaları noktasında daha duyarlı olmalarını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir