• DOLAR 32.683
  • EURO 35.158
  • ALTIN 2453.534
  • ...
Depremzedelerden Umut Kervanına teşekkür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma sebebiyet veren depremlerin ardından yaraların sarılması için deprem bölgelerinde çalışma yürüten Umut Kervanı Vakfı, IHO Ebrar, Yetim Eli, Yetimler Vakfı Adıyaman'daki depremzedelerin duasını almaya devam ediyor.

Depremzedelerden Ali Çelik, "STK'lara teşekkür etmek lazım. Umut Kervanı depremin ilk günü Adıyaman Demokrasi Parkı'nda çadır kurdu. Bu tür kurumlar gerçekten duyarlı davranıyorlar. Buradaki STK'lar elinden geleni yapıyorlar. Onlardan Allah razı olsun. Hükümet o an ne yapacağını şaşırmıştı, elemanların çoğu enkaz altındaydı. Toparlanmaları zordu ama Umut Kervanı Diyarbakır, Urfa ve çevre illerden toplanan arkadaşlar geldiler. Buradaki arkadaşlara yardım ettiler, çadır kurdular." dedi.

 

Ali Çelik

Çelik STK çalışanlarının gayreti hakkında, "Hatta ben bir şeye şahit oldum halk gelip diyordu ki bize kurtarmada yardımcı olun. Arkadaşlar dediler ki; 'Biz yardım kuruluşuyuz, kurtarma ekibi değiliz bu işi bilmiyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ama buna rağmen bir otelin enkazı altındaki insanları sağ çıkardıklarına şahit olduk. Umut Kervanı normalde yardım kuruluşuyken diğer çalışmalarda bizzat yardımcı oldu ve çoğu insanın canını kurtarmaya çalıştılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah yardımlarından dolayı kendilerinden razı olsun. Bu dünyada da öbür dünyada da çalışmalarının mükafatlarını versin." ifadelerini kullandı.

"Allah razı olsun"

Yahya Avcı

Depremzedelerden Yahya Avcı, "Birinci günden bu yana Umut Kervanı yardım ediyor ve Adıyaman'da tek çalışmaları sürdürmüyor; Kahramanmaraş, Gaziantep, Samsat, Gölbaşı, Elbistan'a da yardım ediyorlar. Ben her gün Belediye'nin karşısındayım. Üç tır eşya geliyor üç tır eşya gidiyor. Çay, çorba, yemek veriyorlar. Biz sürekli bu insanların iyiliklerini görüyoruz. Allah razı olsun hiçbirini başımızdan eksik etmesin." şeklinde konuştu.

Yusuf Karahan

Depremzdelerden Yusuf Karahan, "Allah Umut Kervanından razı olsun depremin ilk gününden bu yana sıcak yemek veriyorlar. Türkiye'nin farklı birçok yerinden yardımlar geliyor. Organize halinde dağıtıyorlar. Günlük binlerce kişiye sıcak yemek pişiren Umut Kervanı ve diğer STK'lara teşekkür ediyorum."  dedi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir