• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Depremin merkez üssünde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde, son yapılan açıklamaya göre 30 bine yakın insan hayatını kaybetti, 80 bini aşkın kişi ise yaralandı.

Ülke tarihindeki en büyük depremlerden olan Kahramanmaraş depremiyle yaşanan afetin etkisi, Türkiye'nin birçok yerinden hissedilirken milyonlarca kişi de direkt olarak olumsuz etkilendi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yedinci gününde ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ederken enkaz başlarında vatandaşların umutlu 'mucize haber' bekleyişi de sürüyor.

Kentin sokaklarında ara ara "sesimi duyan var mı?" bağırışları devam ederken çalan her ambulans sesi umutları tazeliyor.

Art arda yaşanan iki depremle adeta enkaz bir şehre dönen Kahramanmaraş'ta enkazın altındaki depremzedelerin aileleri soğuğa aldırış etmeden yakınlarından gelecek sevinçli haberi dört gözle bekliyor.  

Depremlerin ardından bölgeye yönlendirilen çok sayıda kurtarma ekibi, enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

Gece gündüz enkaz başında görev yapan ekipler, yıkılan binaların enkazından çıkardıkları her depremzede ile vatandaşların umudunu tazeliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir