• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Umut Kervanı Ankara'da misafir olan depremzedelere yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Pazarcık olan 7,7 ve Elbistan olan 7,6 büyüklüğündeki depremler, Türkiye ve Suriye'de büyük yıkımlara neden oldu.

Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli Derneği, Yetimler Vakfı ile IHO EBRAR'dan oluşan hayır kurumları, depremzedelerin ilk günden tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'dan da yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.

Hayır kurumları adına Umut Kervanı Ankara Temsilcisi Furkan Karahan, yaptığı açıklamada hayır kurumları olarak depremin yaşandığı ilk günden itibaren üye ve gönüllülerine, Ankara halkına depremzedeler için yardım çağrısında bulunduklarını söyledi.

Karahan, "Hayırseverlerin katkılarıyla elde ettiğimiz yardımları Ankara'ya gelen depremzedelere ulaştırmak üzere gıda kolilerini hazırladık. Ankara'ya misafir olan depremzedelere de yardımları ulaştırıyoruz. Hayır kurumları olarak Ankara'dan 3 tane mobil aş aracı göndermiştik. Araçlarımızın ikmalini sürekli yapıyoruz. Depremzedelere sıcak aş ulaştırmak için araçlarımıza haftalık olarak ihtiyaç duyulan gıdaları göndereceğiz. Mobil aş araçlarımız bir tane Malatya'da iki tanesi de Kahramanmaraş'ta yardım çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz." dedi. 

Yardım çalışmalarının kesintisiz devam edebilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunan Karahan, hayır kurumları olarak depremzedelerle hayırseverlerin arasında köprü vazifesini gördüklerini aktardı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir