• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
İşte 16 Arap ülkesinin yardımları!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan, arama kurtarma ekibini taşıyan 5 uçağı Türkiye'ye gönderdi.  Yaklaşık 66.6 milyon dolar bağış toplandı.

Katar   Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında yaklaşık 46 milyon dolar toplandı.  Katar Emiri, kampanyaya, 14 milyon dolarlık katkı sağladı.

Türkiye ve Suriye'de deprem felaketinden etkilenen bölgelere yardım kapsamında taahhüt ettiği 10 bin konteyner evlerin ilk bölümünü Türkiye'ye göndermeye başladı.

Kuveyt   "Kuveyt yanınızda" temasıyla devlet televizyonunda yaklaşık 67 milyon dolar yardım toplandı.  İlk günden itibaren Kuveyt'in arama kurtarma ekiplerinin gönderilmesinin yanı sıra hem hükümet hem halk olarak depremzedelere destek verdi.

Umman'ın başkenti Muskat'ta Türkiye'deki depremzedeler için düzenlenen ayni yardım kampanyasına da yoğun katılım sağlandı. Kampanyada yaklaşık 4,5 ton ayni yardım toplandı.

Bahreyn'de Kraliyet İnsani Çalışmaları Kurumuna Türkiye ve Suriye için gerekli olan acil insani yardımların yapılması talimatını verdi.

Irak 150 kişilik ekibiyle deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarına ek olarak, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından 70, Duhok'ta bulunan Kavin Grup şirketi de arama kurtarma çalışmaları için deprem bölgesine 100 iş makinesi gönderdi.

12 tırlık yardım toplandığını ayrıca 14 TIR'dan oluşan soba yardımı Türkiye'ye ulaştırıldığı belirtildi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti tarafından Türkiye’ye gönderilen kurtarma ekibiyle birlikte, insani yardım kampanyalarını yürütüyor

Filistin ise acil müdahale ve kurtarma çalışmalarına destek için Türkiye'ye 27 kişilik bir ekip gönderdi.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı da işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan camilerde cuma namazı sonrası Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için toplanan yardımın yaklaşık 1 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, yıkıcı depremlerden etkilenen Türkiye'ye 30, Suriye'ye 15 milyon dolarlık mali yardım talimatı verdi.

Yemen'de tüm siyasi ve resmi yetkililerin yanı sıra halkın farklı kesimleri, Türkiye'de 10 vilayetin yanı sıra Suriye'de de yıkıma yol açan depremlerin meydana geldiği 6 Şubat Pazartesi gününden beri deprem bölgelerine desteklerini dillendirdi.

Ürdün     Deprem sonrasında Ürdün'den Türkiye'ye insani yardım uçakları ulaştı, ayrıca Kahramanmaraş'ta tam donanımlı bir askeri sahra hastanesi kuruldu.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 6 Şubat'ta Türkiye'ye 83 kişilik arama ve kurtarma ekibi gönderilmesi talimatı verdi

Mısır   Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Büyükelçi Salih Mutlu Şen, Mısır’da bazı Türkiyeli firmaları tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen bölgelere destek için 70 ton insani yardım malzemesi gönderildiğini söyledi.

Sudan, depremlerin ardından afet çalışmalarına destek için 40 kişilik arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdi.   Kurtarma ekipmanının yanı sıra 1000 battaniye, 250 çadır ve gıda malzemesi taşıyan ekip destek sağlayacak.

Fas, Moritanya ve Birleşik Arap Emirlikleri aynı zamanda tam destek veren ülkelerden oldular.

Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'ye depremzedeler için 33 bin kişilik çadır gönderiyor

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir