• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriye halkı yine meydanlarda: En az 14 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de binlerce protestocu, hükümet karşıtı gösteriler çerçevesinde tutukluların serbest bırakılması talebiyle sokaklara döküldü.

El Cezire haber kanalı başkent Şam`da gerçekleştirilen gösterilere Baas güçlerinin biber gazı ve coplarla müdahale ettiğini açıkladı.

Suriye`deki protestoları izleyen Yerel Koordinasyon Komiteleri sözcüsü Ömer İdilbi, başkent Şam`da 7, ülkenin güneybatısındaki İdlib`de 3, ülkenin orta kesimlerindeki Humus`ta 3 ve güneydeki Der`a`da bir göstericinin öldürüldüğünü belirtti.

IDLIB`DE EN AZ ÜÇ ÖLÜ

Reuters haber ajansına göre ise Suriye`nin İdlib kentinde Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen gösterilerde Baas güçlerinin gerçek mermiler ile karşılık vermesi sonucu en az 3 kişi hayatını kaybetti.

Suriyeli insan hakları eylemcisi Mustafa Osso, ülkenin kuzeydoğusunda sokaklara çıkan binlerce göstericinin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad`ın iktidarı bırakması ve tüm tutukluların serbest bırakılması için sloganlar attıklarını söyledi.

Suriye muhalefetinin, bugünkü gösteriyi, ülkede mart ayı ortasında başlayan ayaklanma sırasında göz altına alınan binlerce kişi için yaptığı bildirildi.

`ÖZGÜRLÜK ESİRLERİ CUMASI`

Suriye’de muhalefet ‘özgürlük esirlerinin cuması’ için meydanlara indi.

EL Cezire haber kanalı Suriyeli muhaliflerin bugün ülkenin birçok kentinde gösteri düzenleniyor.

Sosyal paylaşım sitelerine düşen bu görüntü ise ülkenin Hama kentinden bugün çekildi

BİNLERCE KİŞİ HAMA`DA

Hama kentinde yapılan gösterilerde de binlerce kişi ``halk rejimi devirmek istiyor`` şeklinde sloganlar atarken, kentin girişinde tankların olduğu ifade ediliyor.

Bugünkü gösterilerin, ülkede mart ayı ortasında başlayan ayaklanmadan bu yana yapılan gösterilerin en geniş katılımlı olduğu ifade ediliyor

Aşağıdaki video Suriye`nin Humus kentinden bugün çekilen gösterilerin görüntülerinden


İSTANBUL’DA SURİYE EYLEMİ

Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu, 15 Mart 2011 tarihinden bu yana Esad yönetimine karşı gösteriler yapan Suriye halkına destek için Suriye İstanbul Konsolosluğu önünde toplanıyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir