• DOLAR 32.759
  • EURO 35.522
  • ALTIN 2491.122
  • ...
Deprem felaketinin yedinci gününde umutlu bekleyiş sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde, son yapılan açıklamaya göre 20 bini aşkın hayatını kaybetti, 80 bini kişi ise yaralandı.

Ülke tarihindeki en büyük depremlerden olan Kahramanmaraş depremiyle yaşanan afetin etkisi, Türkiye'nin birçok yerinden hissedilirken milyonlarca kişi de direkt olarak olumsuz etkilendi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yedinci gününde ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkaz başlarında vatandaşların umutlu 'mucize haber' bekleyişi de sürüyor.

Art arda yaşanan iki depremle adeta hayalet kente dönen Gaziantep'te enkazın altındaki depremzedelerin aileleri soğuğa aldırış etmeden yakınlarından gelecek sevinçli haberi dört gözle bekliyor.  

Depremlerin ardından bölgeye yönlendirilen çok sayıda kurtarma ekibi, enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

Gece gündüz enkaz başında görev yapan ekipler, yıkılan binaların enkazından çıkardıkları her depremzede ile vatandaşların umudunu tazeliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir