• DOLAR 34.037
  • EURO 38.059
  • ALTIN 2835.165
  • ...
Mardin'de STK‘lar  depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralarında Midyat Muhtarlar Derneği, Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği, Mardin Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği, Midyat Kadınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Midyat İyilik Sevenler Derneği, Midyat Anadolu Kardeşlik Derneği ve Midyat Gönüllüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşları, yardım kampanyası başlattı.

Afetzedelere "yardım eli" uzatmak için ilk günden itibaren organize olarak çalışmalarına başlayan STK başkanları ve gönüllüler, hayırsever vatandaşların destekleri ile gıda, giyecek, odun sobası ve battaniye gibi temel yaşam malzemeleri topladı.

Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasında toplanan malzemeler, İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz’ın yaptığı duanın ardından Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile depremzedelere ulaştırılacak.

Yapılan yardım çalışmaları ile ilgili konuşan Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Süleyman İş, Midyat’ta faaliyet yürüten STK’lar olarak depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için yardım çalışması yaptıklarını söyledi.

İş, “Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen ve hepimizi yasa boğan, üzen deprem dolayısıyla Midyat’taki bazı Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelip depremzede kardeşlerimize verilmek üzere bir yardım kampanyası düzenledik. Yardım kampanyasına katkı sunan tüm hayırsever kardeşlerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Topladığımız yardım malzemelerini Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na teslim ediyoruz. Vakıf aracılığıyla Midyat’a gelen depremzede kardeşlerimize bu yardım malzemeleri ulaştırılacak. Kampanyaya destek sağlayan herkesten Allah razı olsun. Sağ olsunlar, var olsunlar.” diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir