• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
CHP, PKK, Özdağ…  KİRLİ ZİHNİYET ENKAZ ALTINDA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi rant’ amacı taşıyan açıklamaları sonrası şimdide ırkçı açıklamalarıyla gündemde tutunmaya çalışan ve İslami cemaat ve yapılara düşmanlığı ile bilinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve PKK cenahından yapılan açıklamalar kamuoyunun sert tepkisine neden oldu.

Yaşanan büyük felaketin yaralarını sarmaya çalışan vatandaşların acıları üzerinden siyaset yapmaya çalışan kirli zihniyetin bu hali kamuoyu tarafından, ‘enkaz altında’ kaldılar şeklinde yorumlandı.

ENKAZLARDAN ÖNCE AK PARTİLİLER ÇIKARTILIYOR

Özellikle Suriyeli sığınmacılara yönelik provokatif ve düşmanca düşünceleriyle bilinen Özdağ iyice şaşırdı.

Özdağ, yaşanan büyük felaketin acılarının hala taze olduğu bugünlerde katıldığı bir yayında akıl almaz bir iddia ortaya attı.

Enkaz altından çıkarılan vatandaşlar için parti ayrımı yapıldığını ileri süren Özdağ, “Net söyleyeyim önce AK Partililer çıkartılıyor. Bunu söylemek istemezdim ama sahada bunu duyuyorsunuz. İnsanlar bunun için bağırıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Burada yapılacak tek şey yetkiyi askere devretmek.” hezeyanında bulundu.

HEM İFTİRACI HEM PİŞKİN!

Deprem bölgesinde canhıraş çalışan insanlara iftira atacak kadar ileri giden Özdağ, afetzedelere yardım eden gönüllü bir vatandaşı hırsızlık yapmakla suçladı.

Yaptığı paylaşımın asılsız olduğunun ortaya çıkması sonrası paylaşımını silmek zorunda kalan ırkçı Özdağ, daha sonrasında yaptığı açıklamayla pişkinliğinde bu kadarı olmaz dedirtti.

Özdağ, iftira attığı vatandaştan özür dilemek yerine, kendisinden özür dilenmesi gerektiğini söyledi.

PKK’DEN BÜYÜK DUYARLILIK(!): TÜM EYLEMLERİMİZİ DURDURDUK

Kandan ve şiddetten beslenen PKK tarafından yapılan açıklamada ancak bu kadar olur dedirtti. PKK yöneticisi Cemil Bayık adına, Fırat Haber Ajansı'na tarafından yayımlanan açıklamada, Türkiye’deki askeri eylemlerin durdurulması kararı alındığını söyledi.

Açıklamada, Bayık adına "Askeri eylemlerde bulunan tüm güçlerimize sesleniyorum: metropol ve kentlerdeki askeri faaliyetlerinizi durdurun.” denildi.

Açıklamada bu kararın "halkın acıları dinene, yaraları sarılana kadar geçerli olduğu" belirtildi.

“SÜRECİN SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR”

Hatay'da birlik ve beraberlik mesajı verip, siyasi konulara girmeyeceğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuşmasından kısa bir süre sonra çark etmişti.

Acılar üzerinden siyaset yapmaya kalkan Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından, depremdeki yıkım ile ilgili hükümeti sorumlu tutarak, “Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum. Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur. Erdoğan’la, sarayıyla ve rant çeteleriyle hiçbir zeminde buluşmayacağım.” ifadelerini kullanmıştı

Bu haberler de ilginizi çekebilir