• DOLAR 32.721
  • EURO 35.482
  • ALTIN 2492.742
  • ...
Nizip Umut Kervanı’ndan Pazarcık depremzedelerine yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği illerde vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik ilan eden Umut Kervanı Vakfı, başlattığı yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yaşanan depremin ardından acil yardım çalışmaları başlatan Nizip Umut Kervanı temsilciliği, depremin merkez üssü olan Pazarcık ilçesindeki depremzedelere yardımlarını ulaştırdı.

Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği bölgelerde ve çeşitli noktalarda üye ve gönüllüleriyle depremzede vatandaşlara ikramda bulunan Nizip Umut Kervanı, vatandaşların en temel ihtiyaçlarının karşılanması ve yaraların sarılması için hummalı çalışma yürütüyor.

Yaptıkları çalışmalara ilişkin İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Nizip Umut Kervanı Başkanı Müslüm Gümüş, yardım çağrısında bulundu.

Nizip Umut Kervanı olarak birçok bölgede depremzede vatandaşlara gıda, battaniye, su ile çeşitli ikramlarda bulunduklarını belirten gümüş, deprem bölgelerinde acil ihtiyaç duyulan malzemelerin battaniye, çadır, su, yağmurluk, elektrikli ısıtıcı, hazır gıda, meyve suyu, ışıldak, bebek bezi, hijyen malzemeleri, mont, bot ve enerji verici gıdalar olduğunu ifade etti.

“Halkımız ciddi sorunlar yaşıyor”

İmkanlarının sonuna kadar depremzedelerin yanında olduklarını ve olacaklarının altını çizen Gümüş, “Türkiye'ye ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Hakikaten daha önce hiç böyle bir depremle karşı karşıya kalmamıştık. Deprem bütün bölgeyi etkiledi. Bu bölgede çok ciddi hasarlar meydana geldi. Özellikle halkımızın sokaklarda kalmak zorunda olması çok ciddi mağduriyetler oluşturdu. Halkımız, gıda ve barınma ile ilgili ciddi sorunlar yaşıyor. Biz de halkımıza yardımcı olma adına çeşitli çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

“İmkanlarımızın sonuna kadar halkımızın yanında olduk ve olacağız”

Gümüş, depremin merkez üssü olan Pazarcık’ta depremzedelere yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Biz Nizip Umut Kervanı olarak Nizip’ten buradaki kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla geldik. Halkımız evlerine giremiyor. Araçlarında, çadırlarda, park ve sokaklarda konaklıyorlar. Umut Kervanı olarak bu sıkıntıların giderilmesi için hayır sahiplerimizin de vesilesiyle kardeşlerimizin ihtiyacını giderme adına gıda, battaniye ve su yardımında bulunduk. Halkımızın çadır ve battaniye anlamında yardıma ihtiyacı var. Bizlerde Umut Kervanı olarak imkanlarımızın sonuna kadar halkımızın yanında olduk ve olacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir