• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Deniz Baykal öldü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'ın öldüğünü sosyal medya hesabından duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Baykal için, “Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz” ifadelerini kullandı.

KASET KUMPASIYLA BAŞKANLIKTAN OLMUŞTU

Uzun yıllar CHP Genel Başkanlığı yapan Deniz Baykal, 2010 yılında FETÖ tarafından basına servis edilen bazı görüntüleri sonrası istifa etmek zorunda kalmıştı.

Baykal’ın istifası sonrası başkanlık için aday olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu kısa bir aradan sonra başkanlığa adaylığını koymuş ve CHP’nin başına geçmişti.

BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLIĞIYLA HAFIZALARDAKİ YERİNİ ALDI

Dün gece öldüğü açıklanan Baykal, CHP liderli yaptığı dönemde başörtüsüne karşı verdiği düşmanca mücadele ile hafızalara kazındı.

2008 yılında üniversitelerde yaşanan başörtüsü zulmüne son vermek için yapılmak istenen Anayasa değişikliği düzenlemesine sert bir şekilde muhalefet eden Baykal, başörtüsünün İslamiyet'in özünün bir parçası olmadığını ileri sürmüş, "Bu getirilen düzenleme, sadece üniversitelerde değil, tüm resmi eğitim sistemi içinde türban denilen, milletimizin, kültürümüzün bir parçası olmayan, dışardan Türkiye'ye belli siyasi amaçlarla dayatılmış olan ithal bir kıyafetin, Türkiye'de devlet sisteminin içine doğru gelişmesinin önünü açmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Dün öldüğü açıklanan Deniz Baykal, 20 Temmuz 1938 Antalya doğumluydu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir