• DOLAR 33.002
  • EURO 35.374
  • ALTIN 2456.219
  • ...
Ukrayna: Savaşa rağmen Türkiye'ye yardım etmeye hazırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel arama kurtarma ekipmanla birlikte karayolu ile Ukrayna’da Türkiye’ye gelen ikinci arama kurtarma ekibi dün gece Ankara’ya ulaştı. Kırım Haber Ajansı mikrofonuna konuşan Ukrayna Acil Durumlar Servisi arama kurtarma ekibi lideri Mıhaylo Grıb, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Ukrayna’dan Türkiye’ye 87 kişi, 16 özel araç, 2 uçak gönderildiğini aktararak şunları kaydetti:

Ukrayna Cumhurbaşkanının ve Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde Ukraynalı arama kurtarma ekipleri Hatay ilinde arama kurtarma çalışmalarına aktif olarak katılıyor. Şu an özel araçlarla gelen 2. grup Hatay’a yola çıkıyor. 2 gün önce uçakla gelen ve çalışmalara başlayan arama kurtarma ekibine katılacağız.”


“ÜLKEMİZDEKİ SAVAŞA RAĞMEN TÜRK HALKINA YARDIM ETMEK İÇİN BURAYA GELDİK”

Hızlı bir şekilde deprem bölgesine ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başlamak istediklerini belirten Grıb, “Böyle bir felaketle karşı karşıya kalan Türkiye halkının acısını paylaşıyoruz. Ülkemizde savaşın devam etmesine rağmen Türk halkına yardım etmeye hazırız ve bunun için buraya geldik.” ifadelerini kullandı.

qha

Bu haberler de ilginizi çekebilir