• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Misafirlerimiz olan depremzedelerin dertlerine derman olacağız 
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün itibarıyla 407 yaralı Ankara'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan 130'u Ankara Bilkent Şehir, 250'si Ankara Etlik Şehir, 12'si Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma ile 11'i Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 3'ü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve biri Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi olmak üzere 6 farklı hastanede tedavi görüyor. Deprem bölgesinden yaralı sevkinin devam edeceği öğrenildi.

Enkaz altından yaralanmış halde kurtarılan ve özellikle durumu kritik olan hastalar uçak ambulanslarla Ankara'nın çeşitli hastanelerine sevk edildiğini belirten aktaran HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, Ankara'ya sevk edilen hastaların durumunu öğrenmek için yetkililerle bir dizi temaslarda bulunduklarını aktardı.

Karaarslan, "Yüzyılın felaketi sonrası Ankara'mıza dalga dalga depremzedelerimiz gelmektedir. Depremzedelerimizin bir kısmı hastanelerde tedavi görürken bir kısmı ise misafirhanelerde misafir edilmektedir. Hastanelerdeki depremzedelerimizin durumunu öğrenmek için yetkililerle bizzat görüştük. Yetkililerimizin aktardığına göre Ankara Etlik Şehir Hastanesinde 250 tane depremzedemiz var. Bunların bir kısmı yoğun bakım ünitelerinde yatmaktadır. Bir kısmı farklı servislerde tedavi görmektedir. İhtiyaçlarının neler olabileceğini, parti olarak yapabileceğimiz şeyler ve destek verebileceğimiz konularda istişare ettik. Şu anda ciddi bir ihtiyaç söz konusu değil." dedi.

Depremin yaşandığı 10 şehirden Ankara'ya gelen depremzedelerin konaklamalarıyla ilgili de bilgi veren Karaarslan, "Ankara'ya ciddi anlamda gelen depremzedelerimiz var. AFAD, Kültür İl Müdürlüğü, Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) ve Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda misafir edilmektedir. Konaklayan depremzedelerin durumlarıyla ilgili olarak yetkililerle iletişim halindeyiz. Depremzedelerin tam olarak yerleşmeleriyle birlikte kendilerini ziyaret edip ihtiyaçlarının neler olabileceğini öğreneceğiz. Depremzedelere moral ve destek ziyaretlerimiz olacak. Yapabileceğimiz konularda depremzedelerin Allah'ın izniyle dertlerine derman olmaya sorunlarına çözüm bulmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir