• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
 Myanmar lideri: Vatandaşlık yasası değişmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, ülkedeki Rohingya Müslümanlarını ilgilendiren vatandaşlık hakkı konusunda, “1982 vatandaşlık yasası sadece ülkede yerleşen üçüncü nesile tanınacak. Yasaya göre vatandaşlık hakkını erişenlere vermeye çalışıyoruz. Ayrıca anayasa vatandaşlar için garanti haklar sağlıyor ve bu hakları 1982 Yasası çerçevesinde vatandaşlık hakkını kazananlara sağlıyacağız. Ama 1982 Yasasını değiştirmek için şu ana kadar bir hazırlık yok ve meclisin de böyle bir hazırlığı yoktur.” dedi.

Devlet Başkanı Sein, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Chatham House’da “Myanmar’ın dönüşümü: Gelecekdeki beklentiler ve zorluklar’ adli panelde konuşma yaptı. Burada Thein Sein ülkesindeki siyasi gelişmeler hakkından bilgi verdi.

"MYANMAR’DA 1948 YILINDAN BERİ SÜREN SİLAHLI ÇATIŞMALARDA ATEŞKES SAĞLANACAK"

Myanmar’da 1948 yılından beri süren silahlı çatışmaların bitmesi gerektiğini belirten Thein Sein, “Benim hükümetim silahlı çatışmayı sonlandırmak ve sürdürülebilir bir barışı sağlamak için çok çalışıyoruz” diye konuştu. Ülkedeki silahlı ana gruplarla ateşkes anlaşmaları yaptıklarını vurgulayan Devlet Başkanı Sein, “Ateşkes anlaşması yapmak için silahlı gruplardan sadece Kachin Bağımsızlık Örgütü kaldı. 60 yılı aşkındır süren çatışmalardan sonra ilk defa Myanmar’ın bütün bölgelerinde barış olacak.” dedi.

Geçen yıl Rohingya Müslümanlarına yapılan saldırılarla ilgili de konuşan Sein, “Ayaklanmalarda yer alanları ve şiddet eylemlerini devam ettirenlere karşı mücadelemiz devam edecek ve olaylarda yer alanları da cezalandırdık.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir