• DOLAR 32.256
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2422.945
  • ...
Fortuna Sittard'dan depremzedeler için yardım maçı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


6 Şubat günü meydana gelen, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, büyük bir yıkıma yol açtı.

Toplam 10 ile etki eden afetin ardından birçok vatandaşımız enkaz altında kaldı. Türkiye tek yürek olarak bölge için yardım kampanyaları başlattı. Avrupa'dan da yardım kampanyalarına destek geldi.

Fortuna Sittard yardım maçı düzenliyor

Türk iş adamı Işıtan Gün'ün başkanlığını yaptığı, Oğuzhan Özyakup, Burak Yılmaz ve Doğan Erdoğan'ın formasını giydiği Hollanda Ligi ekibi Fortuna Sittard, Türkiye için yardım maçı düzenleyecek. Müsabakadan elde edilecek olan tüm gelir, deprem bölgesine bağışlanacak.

"Büyük bir takımla yardım maçı düzenlemeyi istiyoruz"

Fortuna Sittard Başkanı Işıtan Gün, "Önümüzdeki bir maçın gelirini depremzedeler için bağışlamayı planlanıyoruz. Bununla birlikte milli maç arasında büyük bir takımla yardım maçı düzenlemeyi istiyoruz. Bu Bundesliga veya Belçika olabilir" ifadelerini kullandı.

"Burak Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup toplantılar yapıyor yardımlar için"

Sözlerine devam eden Gün, "Yaklaşık 60 bin kişinin izleyeceği bir maç için görüşmelerimiz sürüyor. Bu dev maçın gelirini ise Türkiye'deki depremzedelerimize göndereceğiz. Bir yandan Burak Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup toplantılar yapıyor yardımlar için. Elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir