• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kahramanmaraş'ta depremin 4'üncü gününde umutlu bekleyiş devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş Pazarcık'ta yaşanan 7,7 şiddetindeki depremden 9 saat sonra Elbistan'da yaşanan 7,6'lık ikinci büyük deprem 10 ilde ciddi yıkıma sebep olurken binlerce insanın ölümüne ve on binlerce kişinin ise yaralanmasına sebep oldu.

Ülke tarihinde en büyük depremlerden olan Kahramanmaraş depremiyle yaşanan afetin etkisi, Türkiye'nin birçok yerinden hissedilirken milyonlarca kişi de direkt olarak olumsuz etkilendi.

10 ili etkileyen deprem sonrası birçok yardım kuruluşu, deprem bölgelerine yardım ulaştırmak için seferberlik ilan etti. Deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren yardım faaliyetlerine aralıksız devam eden vakıf, dernek ve kuruluş birçok ildeki deprem bölgelerine; battaniye, çadır, soba, giyim sıcak yemek ve temel ihtiyaç malzemesinin bulunduğu yardımlar ulaştırmaya devam ediyor.

Evleri yıkılan, hasar gören milyonlarca insan, devlet kurumları ve özel kurumların destekleriyle hazırlanan mekanlarda, çadırlarda yaşamlarını sürdürürken enkaz altında kalan yakınlarından da umutlu bir haberin gelmesini bekliyor. Her şeye rağmen kısa süre içinde tek yürek olarak kenetlenen vatandaşların şimdi de gözleri enkaz altından gelecek güzel haberlere çevrildi.

Art arda yaşanan iki depremle adeta enkaz bir şehre dönen Kahramanmaraş'ta enkazın altındaki depremzedelerin aileleri soğuğa aldırış etmeden yakınlarından gelecek sevinçli haberi dört gözle bekliyor.  

Depremlerin ardından bölgeye yönlendirilen çok sayıda kurtarma ekibi, enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

Gece gündüz enkaz başında görev yapan ekipler, yıkılan binaların enkazından çıkardıkları her depremzede ile vatandaşların umudunu tazeliyor. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir