• DOLAR 34.186
  • EURO 38.299
  • ALTIN 2900.979
  • ...
Yardım kuruluşları Kahramanmaraş için seferber oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş Pazarcık yaşanan 7.7 şiddetindeki depremde 9 saat sonra Elbistan'da yaşanan 7.6'lık ikinci büyük deprem 10 ilde ciddi yıkıma sebep olurken binlerce insanın ölümüne ve on binlerce kişinin ise yaralanmasına sebep oldu.

Ülke tarihinde en büyük depremlerden olan Kahramanmaraş depremiyle yaşanan afetin etkisi, tüm Türkiye'de hissedilirken milyonlarca kişi de direkt olarak olumsuz etkilendi.

Evleri yıkılan, hasar gören milyonlarca insan, devlet kurumları ve özel kurumların destekleriyle hazırlanan mekanlarda, çadırlarda yaşamlarını sürdürürken enkaz altında kalan yakınlarından da umutlu bir haberin gelmesini bekliyor.,

On binlerce insan ailelerinden enkaz altında kalanların kurtarılmasını bizzat deprem bölgesinde umutla beklerken arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgelerde çalışma yapan Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı, IHO EBRAR gibi çok sayıda yardım kuruluşu da hem insani yardım yapıyor hem de ekiplere arama kurtarma çalışmalarında destek oluyor.

Gece gündüz demeden yaptıkları yardım çalışmalarıyla depremzedelere giyim, gıda, battaniye, sıcak yemek gibi birçok yardım çalışması yürüten kuruluşlar, gönüllü ekipleriyle birlikte arama kurtarma çalışmalarına da destek olmaya devam ediyor. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir