• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...
Üç yıldır Bitlis halkına eziyet çektiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Üç yıldır Ramazan ayında yol yapım çalışmaları nedeniyle bazı yolların kapandığını söyleyen 13 No.lu Karayolu Taşıma Kooperatif Başkanı Felemez Kök, bu yıl da buna benzer olarak Nur Caddesi Kazımpaşa İlköğretim Okulunun hemen karşısında yapılan duvar çalışması nedeniyle 20 gündür yolun kapalı olduğu ve ulaşımın büyük ölçüde sekteye uğradığını kaydetti.

Yetkililer konu hakkında duyarsız davranıyor
Görüştüğü yetkililerin konu hakkında duyarsız davrandığını belirten Kök, şunları söyledi: "Kooperatif olarak Sayın Vali Yardımcımız Akif Pektaş'a, konuyu hem dilekçe vererek hem de şifahen söyledik. Ayrıca Sayın Valimiz Karayollarından yetkili bir isimle görüşüp Ramazanın birinci gününe kadar bu yolun açılarak ulaşımın sağlanacağı belirtilmişti.

Maalesef Karayolları ve Taşeron firma bu konuda duyarsız kalmışlardır. Ve hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Bu nedenle de ulaşımda büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Çarşı merkezinde saatlerce yol kapanmasına rağmen vatandaşlar güneşin altında beklemekten yetkililere ve bizlere beddua etmektedir" dedi.

Bitlis'i yaz-boz tahtasına dönüştürdüler
Yakıt tankerleri saman ve tüp araçlarının çarşı merkezini ve Mahallebaşı istikametini kullandığından dolayı yolların saatlerce kapalı kalarak yokuşlarda büyük tehlikelerin yaşandığını ve servislerin aksadığını ifade eden Kök, üç yıldır Bitlis halkının büyük bir eziyet çektiğini adeta Bitlis'in yaz-boz tahtasına döndüğünü sözlerine ekledi.
İl valisiyle görüşme talebimiz reddedildi

Vali Veysel Yurdakul'la görüşmek üzere Hükümet Konağında iki saat beklemelerine rağmen görüşme yapamadıklarını açıklayan Kök, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sayın Valimizle görüşmek için yaklaşık iki saat beklememize rağmen Valilik Özel Kalem Müdürü bize gelip 'Sayın Valimiz sizinle görüşmeyecektir' dedi. Eğer Sayın Valimiz bizimle ve vatandaşla görüşmeyecekse derdimizi dinlemeyecekse. Biz derdimizi kime anlatalım. Çözümü nerede arayalım? Bunun yanında kimse işini tam anlamıyla yapmıyor ve alınan Trafik Komisyon kararlarının uygulanmadığı anlaşılmaktadır." (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir