• DOLAR 32.208
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2529.217
  • ...
BM: Siyasi düşünceler bir kenara bırakılmalı ve depremzedelere yardıma yoğunlaşılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'deki BM İnsani Yardım Koordinatörü Muhned Hadi, depremden önce 4 milyon Suriyelinin gıda, çadır, jeneratör, ilaç ve giysi gibi temel ihtiyaçlarının olduğunu, şimdi ise ihtiyaçların on kat arttığını dile getirdi.

Suriye rejiminin dışarıdan yardım girişini kolaylaştırmak için her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade eden Hadi, ülkenin kuzeyinde depremden etkilenen insanlara ulaşmak için tüm kuruluşlarla birlikte çalıştıklarının altını çizdi.

"Suriye'deki depremzedelere yardım dağıtımı için 3 merkezimiz var ve bizim için öncelik depremzedelere ulaşmak" diyen Hadi, "İnsanlara ulaşmak ve yardım ulaştırmak için siyasi düşünceleri bir kenara bırakmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

BM koordinatörü, BM ekiplerinin altyapının tahrip olması nedeniyle yardım ulaştırmakta zorlandığını vurgulayarak, "depremin milyonlarca Suriyelinin acısını şiddetlendirdiğini" ifade etti.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin uluslararası toplumdan kendilerine gelen yardımların kolayca ulaştırılması için Suriye ile iki sınır kapısı açmak için çalıştığını açıkladı.

Çavuşoğlu, "Türkiye, Suriye'ye gelen yardımların ulaştırılması veya Halep Havalimanı'na uçuşlar için bir talep olduğunda hava sahasını açıyor ve bu siyasi değil insani bir mesele" dedi.

Dün Şam Uluslararası Havalimanı'na depremden etkilenenlere yardım yüklü bir Venezuela uçağı geldi.

Ayrıca, depremzedeler için 10 ton yardım yüklü beşinci BAE uçağı ile Hindistan ve Pakistan'dan birer yardım yüklü uçak Şam Uluslararası Havaalanı'na indi.

Yerel basında ayrıca Cezayir'den 7, İran ve Irak'tan 2 uçağın Halep Uluslararası Havalimanı'na geldiği bildirildi.

Ayrıca yardım mürettebatı taşıyan bir uçağın Tunus'tan Suriye'ye geldiği aktarıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir