• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Serbest bölgelerdeki Hazine arazilerindeki üstyapı ile ilgili uygulamalar belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Serbest Bölgeler Uygulama Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi.

Arazisi Hazine'nin mülkiyetindeki serbest bölgelerde faaliyet ruhsatının süresinin sona ermesi veya iptaliyle birlikte Hazine'ye intikal eden üstyapının tahliye sürecine ilişkin esaslar belirlendi.

Geçen yıl yasalaşan "Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile Serbest Bölgeler Kanunu'nda düzenlemeye gidilmişti. 

Üstyapıdan çıkarılmayan malların tasfiyesi düzenlendi
Buna göre, tarif edilen özelliklerdeki bölgelerde tahliye süresi içinde üstyapıdan çıkarılmayan malların tasfiyesine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Tasfiyesi kolaylaştırılacak
Değişiklikle, Hazine'ye intikal eden üstyapının tahliyesinin hızlandırılması ve kullanıcı tarafından üstyapıdan çıkarılmayan malların, kullanıcının mülkiyet hakkının ve üçüncü kişilerin alacak haklarının korunması suretiyle tasfiyesinin kolaylaştırılması sağlanacak. Bakanlık, böylece üstyapıların hızla ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir