• DOLAR 32.667
  • EURO 35.391
  • ALTIN 2478.002
  • ...
Tüm Türkiye seferber ŞİMDİ YARDIM ZAMANI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde önceki gün saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi. Deprem, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da yıkıma yol açtı. Depremin 3. gününe girerken bile hala depremden bebekler, çocuklar ve daha birçok insan sağ olarak kurtarılıyor. Tüm Türkiye’nin seferber olduğu depremler için yardımlar da gelmeye devam ediyor. Şimdi yardım zamanı…

AFET BÖLGELERİNE, 31 VALİ, 70'İN ÜZERİNDE KAYMAKAM İLE 68 İL MÜDÜRÜ GÖREVLENDİRİLDİ

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Bölgede AFAD, PAK, Jandarma, DAK, Milli Savunma Bakanlığı, UMKE, İtfaiye, Milli Eğitim Bakanlığı, Güven, STK ve Gönüllüler, Güvenlik, Yerel Destek Ekipleri'nden görevlendirilen personel ile uluslararası arama kurtarma ekiplerinden oluşan toplam arama ve kurtarma personeli sayısı 79 bin 110'dur. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde diğer ülkelerden yardım için gelen 5 bin 309 personel afet bölgesine sevk edilmişti. Afet bölgesine başta ekskavatör, çekici, vinç, dozer, kamyon, arazöz, treyler, greyder, vidanjör ve benzeri iş makineleri olmak üzere toplam 5 bin 402 araç sevk edilmiştir. Afet bölgelerine, 31 vali, 70'in üzerinde kaymakam ile 68 il müdürü görevlendirilmiştir. Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı toplam 104 hava aracı ile İstanbul, Ankara ve İzmir'den bölgeye personel ve malzeme sevkiyatı için hava köprüsü kurulmuştur. Bölgeye personel, malzeme sevkiyatı ve tahliye amacıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 9, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 1 olmak üzere toplam 10 gemi görevlendirilmiştir."

ENKAZ ALTINDA KALAN VATANDAŞLARI KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Göçüklerin bulunduğu bölgelerde AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri aralıksız çalışıyor. Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya'daki deprem bölgelerinde arama-kurtarma çalışmaları sabaha kadar devam etti. Geceden itibaren Türkiye'nin farklı illerinden bölgeye sevk edilen ekiplerin de deprem bölgesine ulaşmasıyla arama kurtarma çalışmaları hız kazandı.

DEPREM BÖLGESİNE BÜYÜK SEFERBERLİK

İstanbul'dan deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen binlerce yardım gönüllüsü, İstanbul’da havalimanlarına akın etti. Afet bölgesine gidebilmek için adeta birbiriyle yarışan gönüllüler, terminalde uzun kuyruklar oluşturdu. AFAD gönüllüleri, deprem bölgesine ulaşmaya çalışırken THY’nin deprem bölgesindeki kentlere uçuşlarının Pazar gününe kadar dolduğu görüldü.

BÖLGEYE DESTEK VE YARDIM SEFERBERLİĞİ

Türkiye genelinde deprem bölgesine yapılan yardımlar da devam ediyor. Vatandaşlar bebek bezi, battaniye, elektrikli ısıtıcı, temizlik ürünleri, kuru gıda ve birçok malzemeyi yardım noktalarına ulaştırdı.

CAN KAYBIMIZ ARTIYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat’ta meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 8 Şubat saat 14.35 itibarıyla 8 bin 574’e, yaralananların 49 bin 133’e ulaştığını bildirdi. AFAD, “SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 8 bin 574 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 49 bin 133’e vatandaşımız yaralanmıştır. Depremzede vatandaşlarımızın barınması için bölgede, 70 bin 818 AFAD Aile Yaşam Çadırının kurulumu tamamlandı” açıklamasını yaptı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir