• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Teşviklerden yaralanacak iller belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puan, uygulanacak iller ve bu uygulamanın süresi hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, 52 kentte 10 ve üzeri sigortalı işçi çalıştıran işyerleri uygulamanın kapsama alanına girecek. Buna göre, malüllük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde 5 puanlık prim teşvikine ilave olarak sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanması kaydıyla 6 puan ilave edilerek teşvik uygulanacak.
Yeni uygulama ile Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak'ta faaliyet gösteren iş yerleri i 31 Aralık 2016'ya kadar teşvik kapsamında olacak.

Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat'da faaliyet gösteren iş yerleri 31 Aralık 2017'ye kadar;

Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada ve Gökçeada ise ise 31 Aralık 2018'e bu kapsamda olacak.
Sigorta primi teşvikinden yararlanamayan işyerleri ile sigorta primi teşvikinden yararlanmakta olan işyerleri hakkında bu karar hükümleri uygulanmayacağı ifade edilirken . Sigorta primi işveren hissesi desteğinin uygulanması ile ilgili işlemler Sosyal Güvenlik Kurumunca ilgili mevzuat çerçevesinde yürütüleceği belirtiliyor.

Yapılan kontrol ve denetimlerde, çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirilen sigortalının fiilen çalışmadığının tespit edilmesi halinde, bu kişilerin 1 yıl süreyle destek unsurlarından yararlanamayacağı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir