• DOLAR 32.792
  • EURO 35.206
  • ALTIN 2452.225
  • ...
Çin, ABD'yi protesto etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Şie Fıng, hükümet adına verdiği notada, "ABD'nin Çin'e ait sivil insansız hava aracına güç kullanarak saldırmasını kınadıklarını" belirtti.

Hava aracının ABD hava sahasına niyet edilmeyen girişinin, zorlayıcı sebeplerden kaynaklandığı ve kazara olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı Şie, bu olgunun açık olduğunu ve çarpıtılmaması gerektiğini ifade etti.

Şie, ABD'nin olguları görmezden gelerek, askeri gücünü kötüye kullandığını ve sivil hava aracını hava sahasından çıkmak üzereyken vurduğunu belirterek, bunun, "aşırı bir tepki olduğunu" ve "uluslararası kanun ve normların ruhunu ihlal ettiğini" vurguladı.

ABD'nin eyleminin, iki ülke liderinin geçen yıl Endonezya'nın Bali Adası'ndaki G20 Zirvesi'nde yaptıkları görüşmede ikili ilişkileri istikrara kavuşturma konusunda vardıkları mutabakata zarar verdiğine dikkat çeken Şie, şunları kaydetti:

"Çin, ABD'nin eylemlerine karşı çıkmakta ve en sert şekilde protesto etmektedir. ABD'yi Çin'in çıkarlarını zedeleyecek ve hassas durumu daha da tırmandıracak ileri adımlar atmaktan kaçınmaya çağırıyoruz. Çin hükümeti olarak gelişmeleri yakından izliyoruz, Çin şirketlerinin meşru çıkarlarını ve Çin'in onurunu korumaya kararlıyız. Gerektiğinde daha ileri adımlar atma hakkımızı saklı tutuyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir