• DOLAR 32.218
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2411.708
  • ...
Kayseri'den AFAD ekipleri deprem bölgesine sevk edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 ilin sarsıldığı 7,4'lük deprem bölgesinde büyük hasarlar meydana gelirken, depremden en çok Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa etkilendi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç yaşanan depremin yaralarının en hızlı şekilde sarılabilmesi için Kayseri AFAD İl Müdürlüğüne geldi ve alınan kararların ardından bir basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kayseri Valisi Çiçek, "Ülkemizin birkaç ilini içerisine alan bir bölgede, 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan bu deprem ilimizde de çok ciddi bir şekilde hissedildi. AFAD ekiplerimizle birlikte kaymakamlıklarımız da alana indiler. Bazı binalarda hasar olduğuna dair ihbarlar geldi ve ekiplerimiz vatandaşlarla iletişime geçerek müdahale ettiler ve Kayseri için sevindirici olan herhangi bir can ve mal kaybı haberinin gelmemiş olmaması oldu." dedi.

Vali Çiçek, Kahramanmaraş ve çevresinde oluşan yaraları sarabilmek için AFAD, Büyükşehir ve diğer belediyelere bağlı ekiplerin harekete geçerek bölgeye doğru yola çıktıklarını, depremin ardından meydana gelen artçıların şiddetli olduğunu fakat git gide şiddetlerinin düştüğünü belirtti.

Vali Çiçek, Kayserili vatandaşlardan araçlarıyla yola çıkarak yolların tıkanmasına neden olmamalarını rica ederek bütün spor salonlarının güvenli bir şekilde dışarıda kalabilecek imkânı olmayan vatandaşlar için hizmete açıldığını söyledi.

Kayseri Valisi Çiçek, yaptığı açıklamanın ardından deprem bölgesine gitmek üzere için yola çıktı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir