• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Müftüler Ramazan Öncesi Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Hizmette verimliliği artırmak, hizmet kalitesini yükseltmek, uygulamalarda birliği sağlamak amacıyla mutat olarak yapılan İlçe Müftüleri toplantısı bu ay Pozantı`da yapıldı.

Adana ilçelerinde görev yapan İlçe Müftüleri, Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat`ın başkanlığında Pozantı`da tüm ilçe Müftülerinin katılımıyla gerçekleşti. 2011 yı1ı Ramazan ayında yapılacak din hizmetleri değerlendirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla her ay toplandıklarını belirten İl Müftüsü İsmail Canbolat yapılan toplantıların amacını şu şekilde açıkladı: "Diyanet İşleri Başkanlığımızdan gelen talimatları görüşüyoruz, mahalli meselelerimize çözüm arıyoruz. Ve il bazında din hizmetlerinde bir ortak paydayı bularak hizmetleri daha rasyonel bir şekilde yürütmeye gayret ediyoruz."
Pozantı`da yapılan toplantının Ramazan Ayı öncesi yapılacak faaliyetler hakkında olduğunu belirten Canbolat; "Bugün de Pozantı ilçemizde bir araya gelerek tüm ilçe müftülerimizle yaklaşan Ramazan Ayı ile ilgili alacağımız tedbirleri, yapmamız gereken faaliyetleri gözden geçirdik. Gayet güzel işbirliği ve dayanışmayla bu hizmetleri yürüteceğiz İnşallah. Hazreti Muhammed`in "Kendi tokken komşusu aç yatan bizden değildir" buyuruyor. Ramazan ayında özellikle komşuluk konusu seçilmesi nedeniyle vaaz ve irşat programlarımızda bu konuya ağırlık verilecek."dedi.
Müftü Canbolat; Ramazan Ayının yaklaşması münasebetiyle tüm camilerde Ramazan Ayı için hazırlık yapılmasını, vatandaşa daha iyi hizmet sunmak için tüm personelin canla başla çalışmasını ve bütün camilerde en az bir vakitte mukabele okunmasının gerektiğini" söyledi.
Ayhan Kaya-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir