• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
SBS kontenjanları artırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanlığı, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre tercih işlemleri 15 Temmuz pazartesi günü başlıyor. Tercih işlemleri öncesi yapılan açıklamada SBS sonuçlarına göre öğrenci alan fen ve sosyal bilimler liseleri ile her türdeki Anadolu liselerinin kontenjanlarını yüzde 30 artırıldığı bildirildi.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Bakanlığın kapasiteyi arttırmak için yaptığı düzenlemelerle Fen ve sosyal bilimler liseleri ile her türdeki Anadolu liselerinin kontenjanlarında geçen yıla göre önemli oranda artışa gidildiğini söyledi.
 
Düzenlemeyle daha fazla öğrencinin bu okullarda öğrenim görmelerine imkan sağlandığını ifade eden Türk, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında bu okullarda öğrenim görmeye aday öğrenci kontenjanının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 30 oranında artırıldığını kaydetti.
 
Türk, kontenjan arttırılmasında 6 fen lisesi, 1 Anadolu öğretmen lisesi, 502 Anadolu lisesi 120 Anadolu imam hatip lisesi ile 59 Anadolu meslek lisesinin açılması ve mevcut okulların şube kontenjanlarında artışa gidilmesinin etkisinin i olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir