• DOLAR 32.268
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2401.52
  • ...
Gaziantep’te kar yağışı sevinçle karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, dün gece saatlerinde başlayan ve yeni haftada aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışı, kentte sevince neden oldu.

Türkiye'nin birçok ilinde soğuk kış şartları ve karlı hava etkili olurken Gaziantep'te de mevsimin ilk karı gece saatlerinden itibaren yağmaya başladı.

Kentte günlerdir etkili olan soğuk, sis ve yağışlı hava dün gece itibariyle yerini kar yağışına bıraktı. Gece saatlerinde yağmaya başlayan kar nedeniyle kent beyaza büründü.

Günlerdir beklenen kar yağışı sevinçle karşılanırken yetkililer, vatandaşları ve özellikle de araç sürücülerini hız yapmamaları konusunda uyardı.

Kar yağışı, günlerdir etkili olan ve hayatı da olumsuz etkileyen soğuk havanın etkisini bir nebze de olsa azaltırken kar yağışı ile kış mevsiminin etkisi de iyice hissedildi.

Çocuklar kar yağışının ardından soluğu sokaklarda aldı

Beyaza bürünen kentte kimi vatandaşların da kar yağışı sırasında cep telefonlarıyla öz çekim yaparak karın sevincini yaşadığı görüldü.

Kar yağışı için hazırlık yapan belediyelerin erken müdahalesiyle yollar ve ana caddeler ile sokaklarda trafik akışında herhangi bir sorun oluşmadı.

Kent merkezindeki kavşaklarda görev alan trafik ve zabıta ekipleri, olası kazalara karşı sürücülere çok dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Mevsimin ilk karının yağmasını sevinçle karşılayan vatandaşlar, karın bolluk ve bereket getirmesini temenni etti.

Gaziantep'te dün gece saatlerinde başlayan, aralıksız olarak devam eden kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri de gece boyunca yoğun mesaide bulundu.

Karla mücadele aralıksız devam ediyor

Trafik Koordinasyon Merkezi'nde ise Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yöneticiler ve ekip liderleriyle yaptığı toplantıların yanı sıra sahada da sabah saatlerine kadar süren denetimler yaptı.

Meteoroloji raporlarına göre, dün gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla yeni hafta da sürecek olan kar yağışının olağan hayat akışını aksatmaması adına çalışmalar devam ediyor.

24 saat aralıksız olarak çalışan ekipler Trafik Koordinasyon Merkezi’nden yönetilerek tıkanıklıkların önüne geçiliyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu dün gece saatlerinde merkezde ekiplerin çalışmaları ile ilgili toplantı yaptı.

Kent genelinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle 486 saha personeli ve 155 araçla vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi adına ihtiyaçlara cevap vererek olası mağduriyetlerin önüne geçiyor.

Şehir için toplu taşımada yaşanan gecikmeler için önlemler alınırken görevlendirilen araçlarla yolda mahsur kalan vatandaşlara ve hastane personellerine ulaşım destek hizmeti veriliyor.

Belediye ekipleri, kent merkezindeki trafik akışının sorunsuz sağlamaya çalışmanın yanı sıra çorba ikramları, sokakta kalan vatandaşlara ulaşım desteği, barınma ihtiyacı, sokak hayvanlarının beslenmesi, olası çökme ihtimallerine karşı tedbirler, yaya güvenliği, hasarlardan insanları koruma gibi birçok konuda da çalışma yürütüyor.

“Kar yağışının bereketinden şehrimiz yararlanacaktır”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gece yaptığı incelemelerin ardından kısa bir bilgi vererek, “Trafik Kontrol Merkezimiz, acil çağrı merkezimiz aracılığıyla tüm birimlerimiz koordineli olarak çalışmaya devam ediyor. Amacımız doğanın en güzel olaylarından biri olan kar yağışının vatandaşlarımızın hayatını olumsuz etkilemeden günlük hayatın devamlılığını sağlamak. Bu anlamda masada veya sahada emek veren tüm ekip arkadaşlarıma, hassasiyetle konuya yaklaşan ve tedbirli davranan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her şartta çalışmaya devam edeceğiz. Umuyorum ki, kar yağışının bereketinden şehrimiz yararlanacaktır.” dedi.

D-400 Karayolu olmak üzere şehrin ana arterlerini oluşturan cadde ve bulvarlarda trafik akışında bir sıkıntı yaşanmaması için yağış öncesinden başlayarak tuzlama, solüsyon işlemleri ve yağışla birlikte küreme işlemleri yapan ekipler, olası buzlanma tehlikesine karşı da teyakkuz halinde bekliyor.

Çalışmalar çerçevesinde kaldırım ve üst geçitler yaya kullanımının güvenli hale gelmesi için düzenli aralıklarla temizleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyeye bağlı Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı ekipleri de şehrin merkezinde ve dışında konumlandırdığı besleme noktalarında hayvanların besin ve barınma ihtiyacını gideriyor, kardan etkilenen sokak hayvanlarının tedavisini yapıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir