• DOLAR 34.7
  • EURO 36.773
  • ALTIN 2961.86
  • ...

Varank, Güney Marmara Kalkınma Ajansı projelerinin toplu açılış töreni ve Havran Bilim ve Teknoloji Merkezinde yaptığı konuşmada, Milli Mücadele kahramanlarından Koca Seyit'in memleketi Balıkesir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Varank, Türkiye’nin hidrojen tesisinin hayata geçirileceğinin müjdesini vererek, Güney Marmara Kalkınma Ajansının koordinatörlüğünü yürüttüğü yaklaşık 37 milyon avroluk projenin Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye hak kazandığını söyledi.

 16 üyelik konsorsiyumun hazırladığı Güney Marmara Hidrojen Vadisi Projesi’yle Türkiye'nin ilk hidrojen vadisi projesini inşallah hayata geçireceklerini söyleyen Varank, "Bu proje kapsamında Avrupa Birliği'nden (AB) alacağımız 7,5 avroluk hibe AB, projelerinden tek seferde elde ettiğimiz en yüksek tutar. Bu projeyle yenilenebilir enerji kurulu gücünde lider olan Güney Marmara Bölgesi'nde hidrojen ekonomisini farklı bir boyutta yeşertmiş olacağız. Balıkesir'de yıllık minimum 500 ton hidrojen ve Türkiye'nin yurt dışına bağımlı olduğu, metanol ve amonyak gibi hidrojen türevleri üretilmeye başlayacak. Yeşil kalkınmaya hizmet edecek ve sadece Türkiye'ye değil, Avrupa'ya örnek olacak bu projede Balıkesir'e ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun diyoruz." dedi.

 "Yılda 40 tona yakın altın madeni çıkarıyoruz"

Altın madenciliğine değinen Varank, “Şu anda yılda 40 tona yakın altın madeni çıkarıyoruz ve bunu ekonomiye kazandırıyoruz. Madencilik gerçekten hem sanayinin hem kalkınmanın olmazsa olmaz başlıklarından biri.” ifadesini kullandı

Varank, altınların yerin altından çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ben madencilik hususuna çok önem veriyorum. Altın madenciliğine çok önem veriyorum ve bu hususu sürekli kürsülerde dile getirmeye çalışıyorum. Beni eleştirenler oluyor. Diyorlar ki 'Sen doğa düşmanı mısın? Çevre düşmanı mısın?’ Hayır elbette biz doğa düşmanı falan değiliz ama bu işi doğru yapıyorsanız, kurallara uyarak yapıyorsanız emin olun o altınları toprağın altında bekletmek enayilikten başka bir şey değil. Bugün Kanada'sı, Amerika'sı dünyanın gelişmiş Batılı ülkeleri, altın madenciliği yapıyorsa biz niye yapmayalım? Yeter ki kurallara uyalım, gerekli tedbirleri alalım. Doğru düzgün işimizi yapalım. Onun için bu değerleri mutlaka ekonomimize kazandıralım. TÜMAD Madencilik bu manada en doğru bu işi yapan firmalardan biri. Sadece Türkiye'de değil Birleşmiş Milletler nezdinde başarısı tescil edilmiş bir maden şirketi. Şimdiye kadar bu işi güzel yaptılar. İnşallah bundan sonra da bizi mahcup etmezler." (İLKHA)