• DOLAR 34.254
  • EURO 37.85
  • ALTIN 2926.52
  • ...
Kar yağışıyla Bitlis’te su kaynakları dolacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentti besleyen en önemli 3 su kaynağının yağışların yetersizliğinden dolayı kuruduğuna dikkat çeken Tanğlay, bir haftadır aralıklarla etkili olan yağışlar nedeniyle kuruyan kaynakların yeniden faal hale geleceğini söyledi.

Çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Tanğlay, 55 araç, 80 personelle karla mücadele çalışmasını yürüttüklerini belirtti.

Tanğlay, “Kar yağışı Bitlis’te aralıksız etkisini gösteriyor. Bugün itibari ile Bitlis’e düşen toplam kar kalınlığı 168 santimetreyi buldu. Dün itibariyle sadece 28 santimetre kar yağdı. Bütün Belediye personellerimiz ve iş makinelerimizle sahadayız. 55 araç, 80 personelle kar çalışmamızı yürütüyoruz. Allah’a hamdolsun hiçbir yolumuz kapalı değil. Şu an itibari ile ana yollarımız ve ara arterlerimizin hepsi ulaşıma açık.”

Bitlis’te beklenen karın yağdığını dile getiren Tanğlay, vatandaşların ulaşımlarını rahat sağlayabilmeleri için 7/24 saat sahada olduklarını söyledi.

Vatandaşlara seslenen Tanğlay, “Özellikle araç parklarına dikkat etmelerini, zor durumda kalmadıkça kendi şahsi araçlarını trafiğe çıkartmasınlar. Toplu taşıma araçlarını kullansınlar. İnşallah bizler vatandaşlarımızın daha iyi ulaşım sağlamaları için mesai arkadaşlarımızla beraber var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız da vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde yansır.” ifadelerini kullandı.

Yağışlarla birlikte su kaynaklarının yeniden dolacağını belirten Tanğlay, şunları söyledi:

“15 gün önce yaptığımız açıklamada Bitlis’te 3 tane su kaynağımızın kuruduğunu söylemiştik. Bunlar Başhan, Duav ve Çelikan dediğimiz su kaynaklarımızdı. Şu an itibari ile 9 sondajımız çalışıyor. Bu karın bize faydası olacaktır. İnşallah toprak bu suyu emdikten sonra kaynaklarımız dolacak. Su ile ilgili bir sıkıntı yaşamayız diye düşünüyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir