• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
İsveç tutuştu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç hükümeti, NATO üyeliğini onaylamak için terörle mücadele yasasını sıkılaştırma kapsamında ilave adımlar atacağını ve bazı grupların bazı faaliyetlerini yasaklayacağını açıkladı.

Euronews'in haberine göre, yeni yasa tasarısıyla ilgili basını bilgilendiren Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, "Bu, bir terör örgütü içinde belirli bir terör suçuyla somut olarak bağlantılı olmayan, çok sayıda faaliyeti hedef alan daha geniş kapsamlı bir suç tanımı." dedi.

"Son derece geniş kapsamlı bir kriminalizasyondan bahsediyoruz." ifadesini kullanan Bakan Strommer, şu ana kadar faaliyetleri belirli bir terör eylemiyle ilişkilendirilemeyen kişilerin kovuşturulmasının zor olduğu ancak yeni yasanın her türlü katılımı kapsayacağını aktardı.

Adalet Bakanı'na göre yeni tasarı, mevcut mevzuata kıyasla cezalandırılabilir eylemlerin kapsamını önemli ölçüde genişletiyor.

Yeni tasarıya göre, "terörist" olarak tanımlanan örgütler için malzeme (ekipman) taşımak, miting ya da toplantı düzenlemek, yemek pişirmek ya da ulaşım araçlarını sürmek gibi eylemler suç sayılacak.

Strommer, yeni yasanın gösteri hakkını etkilemeyeceği ve PKK bayrağı dalgalandırmayı engellemeyeceğini söyledi.

Strommer, "Farklı bir görüşün ifadesi olarak bayrak sallamak tek başına suç teşkil etmeyecek." ifadesini kullandı.

Ancak Bakan Strommer, bayrak sallamanın tek başına suç teşkil etmese de mahkemede delil olarak kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir