• DOLAR 32.416
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2385.45
  • ...

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, altılı masanın kısa süre önce açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ne ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Malum, Sayın Cumhurbaşkanımız onlara '6+1' diyor. Gerçekten üzüldüğüm yegane şey şu. Ya hiç mi dikkat etmezsiniz, hiç mi okumazsınız, hiç mi bakmazsınız? Ki bunların içerisinde partimizde de zamanında yer almış bazı şahsiyetler var. Onların başkanlık ettikleri siyasi partiler var. Ya siz hiç değilse kendi görev döneminizde, bu hükümetler döneminde neler yapıldı? insan bunlara bir bakar ve bu baktıklarını bir yere not eder. Daha sonra da bu metin oluşturulurken birileri yazmış olsa bile siz burada bir editörlük yapar, doğru olan metnin çıkmasını sağlarsınız. Beklenilen budur değil mi? İşte, biraz önce dile getirildi. 'Bizim bu hava araçlarını alma ile ilgili bir zafiyetimiz mi var?' denildi. Hayır. Şu anda bu hava araçları kendi envanterimizde. Bir kısmı şu anda envanterimize girdi, bir kısmı bu yıl içerisinde gelecek, bir kısmı da önümüzdeki yıllarda gelmeye devam edecek.

Kirişci, altılı masanın tarım alanındaki vaatlerine işaret ederek, "'Biz ürünlerin fiyatlarını önceden açıklayacağız' diyor. Allah aşkına 8 ay sonra pazar bulacak bir ürünün fiyatını kim, nerede, nasıl açıklayacak? Uygulanabilir bir tarafı var mı bunun? Yok. Ama dostlar alışverişte görsün, laf olsun. 219 kalem yazmışlar alt alta. Bazılarında buradan ilan ediyorum. İntihal var. Yeni nesil belki intihalin ne olduğunu bilmez, intihal hırsızlıktır. Yani bize ait olan bir şeyin çalınmasıdır, referans verilmeden kullanılmasıdır. Bizim halihazırda yaptığımızın ifade edilmemesidir. Ama maalesef şu anda bunlar var. Mesela diyor ki, 'efendim biz gelirsek şu destekleri vereceğiz'. 'Günaydın' derler adama. Ya o destekler var. Biraz önce bahsettiğim kent tarımını ve dikey tarımı Allahualem alem görmemiştir ve haberi bile yoktur. Ama o kes-yapıştır var ya... Yine bir düzensizlik, mükerrerlik, anlamsızlık, yersizlik bu 219 kalemin tamamında var." şeklinde konuştu.

Kirişci, muhalefetin "aferini" yurt dışından değil, bu ülkenin insanından beklemesi gerektiğini söyledi.