• DOLAR 32.362
  • EURO 34.686
  • ALTIN 2399.432
  • ...
Kalın: İsveç’te 'ifade özgürlüğü' şemsiyesi altında Kur'an-ı Kerim yakılması kabul edilemez.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalın, CNN International televizyonunda Becky Anderson'ın sunduğu programa konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Kalın, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine yaklaşımına ilişkin bir soruya, "Sözlerini yerine getirirse ve haziran ayındaki son NATO Zirvesinde üzerinde anlaştığımız maddelerin gereğini yaparsa İsveç'in NATO'ya girmesini destekleyeceğiz." yanıtını verdi.

İsveç'te "ifade özgürlüğü şemsiyesi altında" Kur'an-ı Kerim yakılmasının "kabul edilemez" olduğunu vurgulayan Kalın, şunları söyledi:

"Bunun İsveç'in kendi çıkarlarına tamamen aykırı olduğuna inanıyorum. Bunun kimseye bir yararı olmadı. Sadece bizden değil tüm Müslüman dünyasından tepki aldılar ve bu tepki büyüyor. Bir adım atmalarını umuyorum. Bunun nedeni İsveç hükümetinin iyi niyetli olmaması değil ancak kanunları konusunda şu ana kadar çok cömert davrandılar. Şimdi bunu değiştirdiklerini biliyorum. İfade özgürlüğünü ve diğer şeyleri ama aynı zamanda da dini sembolleri, kutsal metinleri koruyan daha sıkı yasaları yürürlüğe sokmak istiyorlar."

Anderson'ın "Türkiye, NATO'nun genişlemesini destekliyor mu?" şeklindeki sorusuna ilişkin Kalın, "Evet, tabii ki. En başından bu yana NATO'nun açık kapı politikasını ve genişleme sürecini desteklediğimizi açıkça söylüyoruz." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir