• DOLAR 32.446
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2401.806
  • ...
27 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, (Antalya hariç) Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Doğu Akdeniz'in doğusu, (Batman hariç) Güneydoğu Anadolu, Şırnak, Hakkari, Elazığ, Bingöl, Ordu ve Giresun çevrelerinde ise yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

Turuncu kodlu uyarı alan iller; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan.

Sarı kodlu uyarı alan iller; Gaziantep, Giresun ve Gümüşhane.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) de söz konusu iller için şu uyarılarda bulundu:

"Bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Muş, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Van’ın güneyi, Diyarbakır’ın kuzeyinin yüksekleri;

Siirt ve Batman illerinin yüksek kesimlerinde, gece saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van’ın kuzeyinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları bekleniyor.

Vatandaşlarımızın yoğun kar yağışları ile birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz." (İLKHA)  



Bu haberler de ilginizi çekebilir