• DOLAR 34.652
  • EURO 36.37
  • ALTIN 2926.169
  • ...
Kronik yorgunluk magnezyum eksikliği belirtisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, vücuttaki magnezyum düzeyinin düşmesinin nedenlerini paylaştı.

Eren, "Magnezyumun DNA sentezi, protein sentezi, kas kasılması, insülin mekanizması, kan basıncı, üreme gibi birçok mekanizmaya etkisi vardır. Bu element, kas ve sinir uyarılarına karşı duyarlılığı düzenler. Bu sayede fiziksel ve zihinsel olarak sakinleştirir. Magnezyum eksikliği hareket kabiliyetini bozarak fiziksel performansı düşürür." dedi.

Magnezyum eksikliğinin önemli sebeplerine değinen Eren, şunları söyledi:

"Toprağın magnezyum içeriğinin düşmesiyle sebze ve meyvelerin yetersiz magnezyum içermesi, günlük beslenmede yeterli sebze ve meyve tüketilmemesi, rafine karbonhidrat tüketiminin artması, aşırı kahve tüketimi, bağırsak hastalıkları sebebiyle emilim yetersizliği, gazlı içecekler ve işlenmiş etlerde bulunan fosfatın magnezyum emilimini engellemesi, D vitamini eksikliği, ishal ve aşırı terle vücutta sıvı kaybının fazla olması magnezyum eksikliğinin önemli sebepleridir."

Magnezyum eksikliği yorgunluk, stres ve migren sebebi

Magnezyum eksikliğinin kronik yorgunluk, kramplar, stres ve anksiyete, migren, diyabet, osteoporoz, konsantrasyon bozukluğu, fibromiyalji, kalp ritminde bozulmalar gibi önemli sorunlara sebep olabildiğini vurgulayan Eren, "Vücudumuzda magnezyum seviyesi yeterli olduğunda kendimizi daha enerjik hissederiz. Kan şekeri dengelenir, uyku kalitesi yükselir, kan basıncı düzenlenir, migren ataklarında azalmalar görülür, depresyona iyi gelir ve adet öncesi sendromları azaltır." şeklinde konuştu.  

Eren, magnezyum kaynağı 9 besini şöyle sıraladı: "Kabak çekirdeği, pazı, avokado, ıspanak, badem, muz, incir, tam tahıllar, mineralli sular." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir