• DOLAR 34.256
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2882.778
  • ...
Ücretlerini alamayan işçiler eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin'de 17'ncisi düzenlenen Akdeniz Oyunları'nın temizlik işlerinde çalışan işçiler, ücretlerini alamadıklarını iddia ederek Hastanesi Caddesi'ni trafiğe kapattı. İşçiler, bin 600 işçinin çalıştığı temizlik şirketinin kendilerini on gündür oyaladıklarını ileri sürdüler.


Yolun trafiğe kapanması üzerine olay yerine gelen polis, işçileri kaldırıma alarak yolu trafiğe açtı. Daha sonra işçiler ile konuşan polis, alamadıkları paraları hakkında hukuki süreci başlatabileceklerini ancak yolu trafiğe kapatamayacaklarını hatırlattı.


İşçiler, temizlik şirketi yetkilileri ile görüşmek üzere binaya çıkıp paralarını alana kadar orda kalacaklarını söylediler.


Parasını alamayan bir işçi şunları söyledi, "Gelin işte çalış demesini biliyorlar. Paraya gelince neden paramızı vermiyorlar. Benim evimin elektrik, suyu kesildi. Eşim yoğun bakımdan çıkmış ama elektrik yok evde. Elektrik olmadığı için yoğun bakımdan çıkan ve cihazla yaşayan eşime bir şey olmasından korkuyorum. Eşime bir şey olursa günahı bunların boynunadır. Akdeniz Oyunları'nda temizlik işinde çalıştık. Bu millete yazık değimli bu sıcakta burada bekliyoruz. Bir ay çalıştık toplam bin 100 TL alacağımız var. On gündür bizi oyalıyorlar. Paramızı alamadık bir türlü."


Çalışan ve parasını alamayan Salih Sağ ise şunları söyledi: "Ayın 5'i dediler vermediler, ayın 10'undada saat 14.00'te gelecek dediler, saat 16.00 oldu hala paramızı alamadık."


Bu arada Çevre ve Tüketici Koruma Derneği (ÇETKODER) başkanı Mehmet Göktaş, işçiler ile görüştükten sonra paralarını almaları için Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü ile görüşeceğini belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir