Eruh Belediye Başkanı Çiftçi: Halkımıza verdiğimiz vaatlerin yüzde 95'ini gerçekleştirdik
Göreve geldiğinde ilçenin altyapı sorununun çözdüğünü ifade eden Eruh Belediyesi Başkanı Cevher Çiftçi, hedefinin ilçeyi doğalgaza kavuşturmak ve gençler için istihdam alanı oluşturmak olduğunu söyledi.
Seçim öncesi açıkladıkları projelerin yüzde 95'ini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, “İnşallah, görev süremiz bittiğinde projelerimizin yüzde yüzünü gerçekleştirerek halkımıza vermiş olduğumuz sözün arkasında durabilme adına samimiyet ve gayret içinde olduğumuzu göstermiş olacağız.” dedi.
1978 yılından bu yana ilçede altyapı sorunu olduğunu ve kanalizasyon sularının halkın içme suyuna karıştığını dile getiren Başkan Çiftçi, "Bu sorun halkın sağlıklı suya erişimini engelliyor hatta kansere dahi sebep olabiliyordu. Geçen sene itibarı ile altyapıyı tamamladık ve tam 32,5 kilometre yol yaptık." bilgisini paylaştı.
"32,5 kilometre altyapı ve yol yaptık"
Eruh Belediye Başkanı Çiftçi, "Geçen sene itibarı ile 32,5 kilometre altyapı yaptık, bunun akabinde altyapı yaparken bir dönemde 32,5 kilometre yol yapmış olduk. 15 kilometresi asfalt, 15 kilometresi ise parke taşı döşedik. Yazın düğünlerimiz oluyordu ama Eruh'ta düğün yapılamıyordu ve 53 kilometre Siirt'e gidiliyordu. Allah'a şükürler olsun ki düğün salonumuzun yüzde 90'ı bitmiş durumda, baharda ise halkımızın hizmetine girecek." dedi.
"Tekstil atölyesi inşaatı yüzde 90'ı bitme aşamasında 150 gencimiz iş imkânına kavuşacak"
İnsanların çalışmak için Batı illerine gitmek zorunda kaldığını belirten Çiftçi, "Kışın ailelerinin yanına dönüyorlar. Her şeyden önce en büyük hedefimiz gençlerimize iş sahası açmak ve işsizliği minimum seviyeye düşürmektir. Bunu göz önünde bulundurarak bu sene itibarı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından tekstil atölyesi aldık. İnşaatı devam eden atölyenin yüzde 90'ı bitme aşamasında. Atölye biterse 150 gencimiz iş imkânına kavuşacak. Fatih Mahallesinde camiye yakışmayacak rutubetli, yıkık halde bulunan camimiz vardı. Müftülük orayı ibadete kapatmıştı ama şükürler olsun inşaatı devam ediyor, baharda ibadete açılacak." bilgisini paylaştı.
"Maddi imkânı olmayan öğrenciler için üniversiteye hazırlık eğitim merkezi kurduk"
Lise mezunlarının üniversiteye hazırlık için Siirt'e gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Çiftçi, "Genelde zengin olanlar eğitim alabiliyorlardı. Fakirler evlerinde çalışıyordu. Bizler de Eruh Merkezde bir eğitim merkezi kurduk, halk eğitim nezdinde kurslar açtık. Öğretmenler gençlerimize üniversiteye hazırlık kursları veriyor. Buradaki ısınma, yiyecek, çay, deneme testleri, kitap giderleri belediyemizce karşılanıyor. Yılda en az 30-40 gencimiz yüksek üniversiteleri kazanıyorlar. Bizler de gururlanıyoruz." ifadelerini kullandı.
"İlçeye ait mezarlık dolmuş defin alanı kalmamıştı"
İlçeye ait mezarlığın dolduğunu ve defin alanının kalmadığına dikkat çeken Çiftçi, "Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile bir çalışma yaptık ve 9 dönüm arsayı mezarlığa tahsis ettik. Bütün çevresini duvarlarla ördük. 2 su deposu yapık. Biri bin 500 tonluk diğeri ise 500 tonluk onlar da bitti. Şu anda halkımız yeni depolardan içme suyunu kullanıyorlar." dedi
"Şu anda en büyük hedef işsizliği bitirmek ve ilçenin 2025 öncesi doğalgaza kavuşması"
Şuanda en büyük hedeflerinin işsizliği bitirip ve ilçeyi doğalgaza kavuşmak olduğunu dile getiren Çiftçi, "Gençlerimize bundan sonraki süreçte iş sahaları kurup Batı illerine gitmekten kurtarmak istiyoruz. Halkımızın doğal talebi var. Normalde 2025 yılına programa konulmuş ama bizim hedefimiz 2025 öncesi bu hizmeti Eruh Halkının hizmetine sokmaktır. İnşallah bunu da başaracağız. Biz her zaman halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz ve 24 saat kapımız halkımıza açık olacak." dedi. (İLKHA)