• DOLAR 34.265
  • EURO 37.679
  • ALTIN 2887.753
  • ...
Bozuk gıda satanlar teşhir edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar belediyelerinin zabıta ve gıda kontrol ekiplerinin ortaklaşa oluşturdukları Gıda Koordinasyon ekipleri dün Yenihal ve Dağkapı civarında birden fazla şubesi bulunan marketlere bozuk ve tarihi geçmiş gıda maddelerine rastladı. Ekipler bir markette cipsten hamburgere, sütten ete, milföy hamurundan bebe sütüne kadar 43 kalemden oluşan gıda maddelerini toplayarak imha etti. Ekipler ilk markete para cezası da kesti.

 

Denetim Ekipleri diğer markette de tarihi geçmiş veya tarihi bulunmayan gıda maddelerine el koydu. İade ürünlerin bulunduğu alanda soğutma sisteminin olmaması ve ağır kokunun giderilmesi için durum tespit tutanağı düzenleyen ekipler, market sahibine durumun düzeltilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için süre tanıdı.

 

Tarihi geçmiş ürünleri bildirin
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Nedim Yaşlı ile Veteriner Halk Sağlığı ve Gıda Kontrol Müdürü Muhsin Uyanık tüm halka aldıkları ürünlerin tarihlerine dikkat etmelerini yönünde uyarıda bulundu. Tarihi geçmiş gıdaya rastlayan yurttaşları 0412 229 48 80'den 417 numaralı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü'ne başvurmalarını istedi.

 

Bundan sonra teşhir edilecek
Yaşlı ve Uyanık, bugüne kadar yaptıkları denetimlerde eksiklikleri bulunan ve sağlığa uygunsuz gıda bulunduran market ve işyerlerini kamuoyuna duyurmadıklarını belirterek, "Ancak bundan sonraki denetimlerimizde sağlığa uygunsuz ürün bulunduran işyerlerini kamuoyuna duyuracağız" dedi. Yaşlı ve Uyanık, firma isimlerinin teşhirinin tüketiciyi doğru yere yönlendireceğine dikkat çekerek, marketler tüketimden gelen gücü üzerlerinde hissetmesi gerektiğini söyledi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir