• DOLAR 34.312
  • EURO 37.22
  • ALTIN 3018.549
  • ...
Dinler arası diyalog toplantısına Müslümanları çağırmadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üstün, başkanlık ettiği kurumun ve Müslüman toplumun uğradığı ayrımcılıkla ilgili yazılı açıklama yayımladı ve ardından değerlendirmelerde bulundu.

Adalet Bakanı van Quickenborne'un Belçika İslam Temsil Kuruluna ayrılan ödeneği kestiğini belirten Üstün, "Kurumumuz artık faturalarını ödeyemiyor. Kirayı ödeyemediğimiz için ofisimizden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Operasyonlarımız hem finansal hem de yasal olarak sabote ediliyor. Bu konuda çok üzgünüz ve endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

Üstün, Kurulun 1999'dan beri Belçika'da Müslüman toplumun resmi temsilcisi olarak tanındığını, birçok adalet bakanıyla yapıcı ve saygılı bir şekilde çalıştıklarını ancak van Quickenborne'un göreve gelişiyle olumlu gidişatın bozulduğunu anlattı.

Adalet Bakanlığının Kurula art arda talepler dayattığını belirten Üstün, dün itibarıyla Kurulun, yönetimine kadınlar ve uzmanların seçilmesi de dahil istenilen tüm talepleri kabul ettiğini bildirdi.

"Belçika'daki Müslümanlar en üst düzeyde ayrımcılığa uğruyor." ifadesini kullanan Üstün, şunları kaydetti:

"Söz konusu olan sadece Kurulun tanınması değil, aynı zamanda İslam'ın uygulamada bir din olarak tanınmasıdır. Belçika'daki Müslümanlar sistematik olarak temel hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakılıyor."

Üstün, yaptığı açıklamada da Müslümanların net bir kanıt olmadan suçlanabildiğini, 2020'de istihbarat birimlerinin, raporlarını basına sızdırıp manipüle ederek haberler çıkartıp Kurulun bir başkan yardımcısının ajanlıkla suçlanarak istifaya zorladığını söyledi.

Üstün, televizyon programlarında ya da sosyal medyada Müslüman siyasetçilerin aşırıcılıkla suçlanması, karalama kampanyalarıyla istifaya zorlanması, başörtülü olduğu için Müslümanların başvurdukları okullara kabul edilmemesi, iş başvurularında ayrımcılığa maruz kalması gibi çok sayıda örnek olduğunu ve bunlara karşı açılmış birçok davanın bulunduğunu anlattı.

- "Bardağı taşıran son damla"

"Liberal bir adalet bakanını, resmi olarak ülkede tanınmış bir dinin örgütlenmesine bu kadar derinden dahil olmaya iten neydi?" sorusunu yönelten Üstün, şunları kaydetti:

"2020 yılının başından itibaren Adalet Bakanlığının Kurulun üzerindeki baskıları ve ayrımcı uygulamaları sürüyor. Bakan'ın kendisinin çıkardığı kararnameyle ödemeyi taahhüt ettiği finansmanı sağlamaması nedeniyle Kurulumuz ekonomik sıkıntıya düştü. 2022 yılında hiçbir ödenek alamadık."

Üstün, son olarak dün, Belçika'daki diğer dinlerin temsilcileri ile "hoşgörü ve birlikte yaşam" temelinde kurulmuş ve her sene toplanan Dini Hizmetler Federal Diyalog Konseyine kendisinin davet edilmediğini, böylece İslam dinini temsilen kimsenin toplantıda yer almadığını ve bunun "bardağı taşıran son damla" olduğunu ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir