• DOLAR 34.262
  • EURO 37.625
  • ALTIN 2876.829
  • ...
Mısır'da katledilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mısır'da askeri darbe ile başa gelen cunta tarafından katledilen Mısırlılar için Cuma namazı çıkışı merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Ulu Camii önünde aralarında HÜDA PAR ve Saadet Partililerin de bulunduğu grup gıyabi cenaze namazı kıldı.

 

Gıyabi cenaze namazı öncesi Saadet Partisi Soner Çontar bir konuşma yaptı. Çontar, Darbeleri hiç zaman meşru görmediklerini ve kabul etmediklerini belirtti.

 

28 Şubat sürecinde kendilerine destek olan Mısırlıların yanında olduklarını söyleyen Çontar, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Mısır'da yapılan müdahale darbedir ve demokrasinin köküne bomba koymaktır. Bu müdahale insan haklarına ve hukuka ihanettir. Bu müdahale halkın seçimlerdeki tercihine karşı yapılmıştır. Siyasi ihtiraslarını askeri darbelere dayandıranlar yarın itibarlarının nasıl düştüğünü göreceklerdir. Darbeyi Mısır halkının meşru iradesine karşı yapılmış olarak görüyor Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ve İhvan liderlerinin tutuklanmasını tel'in ediyor ve bunu kabul etmiyoruz. Mısır'da hayatını kaybedenler için cenaze namazı kılıyoruz" diye açıkladı.

 

Yapılan açıklamanın ardından Hacı Genç Hoca, Mısır'da katledilen Müslümanların gıyabi cenaze namazını kıldırıp, Mısır halkı ve tüm Müslümanlar için dua etti. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir