• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Muş İl Başkanlığı bayanlar için mescid sorununa dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çağlayan, beraberindeki heyetle esnaf ziyaretini gerçekleştirdi. Esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Çağlayan, esnaf ve halkın dile getirdiği en büyük sıkıntılardan birinin de bayanlara yönelik WC ve mescidin olmayışı olduğunu belirtti.

Yıllardır bu sorunun devam ettiğini dile getiren Çağlayan, sorunun ivedilikle çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Çağlayan, “Her gün Muş merkeze bağlı 97 köyden insanlar kentte geliyor. Esnafımızı dolaştık. Özellikle köyden gelen insanlarımızla konuştuk. Kentte üç tane merkezi camii bulunmaktadır. Ne yazık ki bu camilerin hiçbirinde bayanların ihtiyaçlarını gidereceği bir abdesthane, namazlarını kılabilecekleri bir mescid yok.” dedi.

Sorunun giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Çağlayan, “Bu sorun sadece kent merkeziyle sınırlı değil, il genelinde var olan bir sıkıntı. Bunun bir an önce çözülmesi gerektiğini buradan yetkililere hatırlatıyoruz. Özellikle de bu eksikliğin giderilmesi için belediye ve müftülüğe çağrıda bulunuyoruz. Gerekli adımların ivedilikle atılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Kendilerine yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Muşlu esnaf, kentin en büyük sorunlarından birinin de bayanlara yönelik yapılmayan WC ve mescid olduğunu belirttiler.

Özellikle köyden gelen bayanların büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten esnaf, sıklıkla bu sıkıntıyla karşılaştıklarında iş yerlerini bayanlar için müsait etmeye çalıştıklarını ifade ederek, sorunun çözülmesi için yardım talebinde bulundular. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir