• DOLAR 34.258
  • EURO 37.633
  • ALTIN 2922.771
  • ...
Yönetim Değişikliğine Giden KCK Yeni Stratejisini Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`yı da bünyesinde barındıran KCK`nın yeni dönem stratejisini açıklandı. Kongra Gel`in geçtiğimiz günlerde Kandil Dağı`nda yapılan 9. genel kurulunda, alınan kararlar kamuoyuna duyuruldu.

`Siyasi Tutum Belgesi` adıyla yayınlanan belgede, örgütün bundan sonraki süreçte izleyeceği temel strateji 10 başlık altında sıralandı. Türkiye`de halkın sokağa dökülmesi (serhildan), Suriye`nin kuzeyinde özerk bir yönetim oluşturulması, Kuzey Irak`ta Barzani`ye karşı alternatif haline gelmek ve İran`la ateşkese devam edilmesi gibi maddeler dikkat çekti.

İmralı Adası`nda tutuklu bulunan Abdullah Öcalan`ın talebi üzerine KCK yönetiminde yapılan değişikliğin ardından örgütün yeni dönemdeki yol haritası da ortaya çıktı.

Zaman`dan Aziz İstegün`ün haberine göre Kongra Gel tarafından açıklanan yeni dönem planı özetle şöyle:

- Hükümet üzerinde siyasal baskı oluşturmak üzere halk serhıldanları temelinde demokratik siyasi mücadele hamlesinin tüm toplumsal dinamiklerin harekete geçirilmesi temelinde etkili bir biçimde geliştirilmesi.

- Halk serhıldanlarının Türkiye`ye yayılması, Barış ve Demokrasi Konferansı`nın aldığı kararları pratiğe geçirmek üzere yoğun bir eylem ve örgütsel çalışma içinde olunması.

- Türkiye demokratik siyasetinin örgütlenmesinin demokratik güçlerle birlikte ve seferberlik düzeyinde yürütülmesi.

- Suriye`nin kuzeyinde (Rojava) üçüncü çizgi olma temelinde şimdiye kadar sürdürülen siyasetin daha da geliştirilerek geçici seçim yönetiminin ilan edilmesi ve bunun bir Kürt mahalli idaresini inşa düzeyine ulaştırılması.

- Kuzey Irak`ta (Başur) diğerlerinden farklılığımızı ve demokratik modernite çizgimizi ortaya koyan bir mücadelenin daha aktif bir biçimde yürütülmesi. Önümüzdeki seçimlerin demokratik güçler tarafından kazanılması için çaba harcanması.

- İran`da (Rojhilat) devletle PJAK arasında var olan mevcut ateşkesin devamı için çalışılması.

zaman

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir