• DOLAR 34.247
  • EURO 37.695
  • ALTIN 2919.534
  • ...
Kızıltepe sebze halı esnafı fiyatlardan şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe (Qoser) ilçesindeki sebze halı esnafı Ramazanın bereketiyle satışlarının iyi olduğunu fakat bazı sebze ve meyvelerden fiyatların yüksekliğinden şikayet etti.

 

Sebze halı Esnafından Selahaddin Aydın, "Birkaç gündür Ramazana girmiş bulunmaktayız. Gerçekten çok sevinçliyiz. Bereketli bir ay olan Ramazana girdiğimizde, sebze ve meyvelere talep arttı tabi talep yüksek olunca fiyatlarda da artış oluyor fiyat artışı bizden kaynaklanmıyor genelde üretim yerlerinden kaynaklanıyor bizimki komisyon usulü karımız bellidir" dedi.

 

Fiyat artışlarının halkı zorladığını belirten Aydın, "Ramazan dolayısıyla bazı çeşitleri zarara veriyoruz ki, halkımız faydalansın. Ramazanın ilk haftası elimizde mal kalmıyor bir hafta sonra talep azalınca fiyatlara yansıyor. Bayrama bir hafta kala yine fiyatlarda artış oluyor" diye konuştu.

 

Esnaftan Süleyman Sümer ise, "Ramazanın gelmesiyle bizim satışlarımızda da tabi birkaç günlük artış oldu. Ama milletin her gün patates yiyecek hali yok herhalde şuan karpuz sezonudur.

 

Ben patates, soğan ve sarımsak satıyorum. Patates üretimi bu sene az olduğu için fiyatlar yüksektir. Bölgemizdeki mahsul şu an bitmiş durumda şuan gördüğünüz bu beyaz soğanlar İran'dan gelmiş. Yurtdışından geldiği için yerli mahsulden daha pahalı. Şuan patates ve soğanın kg 1 -1 yüz elli kuruş civarı satıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Şeyhmus Filiz adlı esnaf da, "Karpuz üretimi bu sene çok. İlk mahsulden şuana kadar fiyatın düşmesini bekledik maalesef düşüş olmadı. Karpuzun kilosu 1 TL. Biz komisyoncular olarak bu fiyatı çok fazla görüyoruz. Milletin gücünü aşıyor. Ramazan gelir gelmez fiyatta oynama başladı. Biz bir iki gün içinde düşer diyorduk ama maalesef düşüş olmadı. Ama önümüzdeki hafta birkaç ilin karpuzu piyasaya sürülecek eğer gene fiyatlarda düşüş olmazsa bu Ramazanın sonuna kadar devam eder diye düşünüyorum" dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir