• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kalkınma Bakanı Yılmaz Elazığ'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de yapılacak havaalanı açılışına katılmak üzere Elazığ'a geldi.Elazığ Havalimanında Elazığ Valisi Muammer Erol ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Bingöl Havaalanının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağını belirten Yılmaz, "Nitelikli insanları, yatırımcıları ve turistleri getirmede havaalanları önemlidir. Havaalanları sınıf atlatan yatırımlardır. Tıpkı Elazığ Havalimanın da olduğu gibi bu havaalanları aslında bölgenin varlıklarıdır. Bingöl havaalanı da çevre illerin ve Bingöl halkının hizmetinde olacak." dedi.

Sorulan bir soru üzerine geçtiğimiz günlerde mecliste kabul edilen Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Bu plandan sonra biliyorsunuz bölgesel planlar hazırlıyoruz. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) için özel eylem planları hazırlıyoruz. Bütün Türkiye'ye olduğu gibi bölgemize de önümüzdeki 5 yılda yine yatırımlarımız devam edecek. Geçtiğimiz 7 yılda Türkiye geneli için 2013 fiyatlarıyla 391 Milyar Türk Lirası kamu yatırımı yapmışız. Önümüzdeki plan döneminde bunun daha da artmasını öngörüyoruz. 430 Milyar Dolara yakın bir kamu yatırımları öngörüyoruz. Tabi bunun yanında teşvik ve özel sektör yatırımları da var. Bu huzur ortamıyla birlikte bu bölgelerimizde özel sektör yatırımlarında da ciddi bir ivme olduğunu görüyoruz" dedi.

Yılmaz daha sonra Bingöl'e hareket etti.(Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir