• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
EMO'dan gündem değerlendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi düzenlediği basın toplantısıyla Dünya ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Bir otelde düzenlenen toplantıda Dünya gündemine dair açıklamalarıyla başlayan EMO şube başkanı Halil Uğur, Mısır'da yapılan darbeyi ve katliamları kınadı.


Mısır'da yaşananların ABD ve AB'nin maskesini düşürdüğünü belirten EMO Şube Başkanı Uğur, "Yaşananlar gösterdi ki, Mısır'da yaşananlara darbe diyebilen tek bir batılı liberal ülke yok. Yıllarca darbe karşıtı olan ABD ve AB ülkeleri bu konuda dünyada baş komiserlik yapmışlardı, aslında bugüne kadar iyi rol yapmışlar" dedi.


TMMOB neden darbe diyemedi?
Bağlı bulunduğu TMMOB'u da eleştiren Uğur, "Bildiğiniz gibi kardeş ülke Mısır'da maalesef kan gövdeyi götürüyor ve yakın zamanda da düzelecek gibi görünmüyor. Herkes bu kanlı darbeden kendini haklı gösterecek mesajlar çıkarmaya çalışıyor. Hâlbuki tek bir gerçek var o da demokrasiye indirilen darbe ve Mısır halkına yapılan katliamlar. Üzülerek ve ibret alarak görüyoruz ki yıllarca bizden çok uzaklardaki ülkelerdeki baskıları bile gündeme getiren çevreler özellikle bağlı bulunduğumuz TMMOB'den tek bir satır, tek bir cümle açıklama yok" dedi.


9 Temmuz'da TBMM'de çıkarılan torba yasasıyla odalarının pasifize edilmek istendiğini savunan Uğur, "Çıkarılan bu yasanın TMMOB'nin ülke ve dünya gündemiyle ilgili konularda almış olduğu tavrın özellikle Gezi Parkı olaylarının çok büyük etkisi bulunduğuna inanıyoruz" dedi.


Gezi Parkı olayları provoke edildi
Halen devam eden Gezi Parkı olaylarının çeşitli örgütler tarafından provoke edildiğini belirten Uğur, "Masum başlayan ama sonradan çeşitli örgütlerce terörize edilen bir hareket ile karşı karşıyayız. Türkiye'deki belirli bir istikrar, refah ve kalkınma ortamı bazı iç ve dış güçleri, batılı medya kuruluşlarını harekete geçirmiştir. Gezi Parkı'ndaki masum insanların protestolarını fırsat bilip, ülkede kaos yaratarak, hükümeti devirme girişimlerinin yeşille, ağaçla, çiçekle ilgisi yoktur" dedi.


Gezi Parkı olayları nedeniyle ülke ekonomisinin 100 milyar TL'den fazla zarar uğradığını belirten Uğur, "Bu hareket Türkiye'nin elektrik ve finans sistemine yönelik sistemli siber saldırılarıdır. Biz bu hareketi de kınıyoruz. Ülkemizin refah ve istikrarı için kaos oluşturan her türlü yapı ve örgüte karşıyız" dedi.

Gaziantep'in sorunlarından olan şehir içerisindeki yüksek gerilim hattına da değinen Uğur, "Sağlıklı yaşam parkındaki Yüksek Gerilim Hattı tehlike saçıyor, Büyükşehrimize yakışmıyor, bunu defalarca dile getirdik, buradan Sayın Bakanım ve ilgili kişilere sesleniyorum. Artık bu konuya da çözüm bulunsun. Birilerini suçlayacağımıza bu kadar yatırımlara para aktarana kadar bu konunun da bir önce çözülmesini arzu ediyoruz" dedi. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir